DEH

DEH

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΕΝ: Αδιέξοδο το Σημερινό Σύστημα Στήριξης των ΑΠΕ - Έρχονται Διαγωνισμοί και Premium

Το υφιστάμενο σύστημα στήριξης των ΑΠΕ στη χώρα μας έχει αδιέξοδα, τόνισε ο ΓΓ Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, προσθέτοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες του νέου συστήματος.
Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στο  Athens Energy Forum, ο κ. Βερροιόπουλος δήλωσε ότι η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει το ΥΠΕΝ θα παρουσιάσει πολύ σύντομα τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος, ώστε να προετοιμαστεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο. Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αμοιβή τω ν παραγωγών συν ένα εύλογο premium, καθώς και τη διενέργεια διαγωνισμών για την τιμή αναφοράς των φωτοβολταϊκών. «Σκέψη μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΥΠΕΝ, «είναι να επεκταθεί αυτό το μοντέλο σε όλες τις ΑΠΕ».
Ο κ. Βερροιόπουλος επισήμανε, εξάλλου, ότι ,ως το 2020, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενταχθούν στο σύστημα 2 GW ΑΠΕ. Επίσης, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο net metering για τους αγρότες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ είπε, ακόμα, ότι θα προχωρήσει η αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων).
Τέλος, για το «Εξοικονομώ κατ' οίκον», ο ΓΓ του ΥΠΕΝ είπε ότι σύντομα θα εκδοθεί ο νέος Οδηγός Προγράμματος, ενώ ανέφερε ότι, για την περίοδο 2014-2020, θα διατεθούν πόροι ύψους 292 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα 80 εκατ. ευρώ από το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: