DEH

DEH

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συζητάμε είσοδο ιδιωτών στον ΑΗΣ Αμύνταιου-Εκπτώσεις 10% στους επαγγελματίες

ΔΕΗ: Συζητάμε είσοδο ιδιωτών στον ΑΗΣ Αμυνταίου - Εκπτώσεις 10% στους επαγγελματίες 
Εκπτωση 10% στους συνεπείς επαγγελματικούς καταναλωτές όλων των κατηγοριών, αποφάσισε η ΔΕΗ. Συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς για την από κοινού εκμετάλλευση του σταθμού στο Αμύνταιο, εξετάζει η επιχείρηση. Τι δήλωσε ο Μ. Παναγιωτάκης.
Διατεθειμένη είναι η διοίκηση της ΔΕΗ να συζητήσει τη συνεργασία με ιδιωτικό φορέα για την αναβάθμιση και εκμετάλλευση από κοινού του λιγνιτικού σταθμού Αμυνταίου,
συνολικής ισχύος περίπου 540 μεγαβάτ (2x270).
Για την προοπτική αυτή μίλησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔEΗ, η διοίκηση της επιχείρησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε να συζητήσει την πραγματοποίηση επενδύσεων εκσυγχρονισμού εκ μέρους ιδιωτικού φορέα στον ΑΗΣ Αμυνταίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος σταθμός, ο οποίος περιλαμβανόταν στις μονάδες της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα ιδιωτικοποιούνταν, χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού, ενώ από την άλλη, το λιγνιτωρυχείο που την τροφοδοτεί με καύσιμο, το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με εξασφαλισμένη την απρόσκοπτη τροφοδοσία των δύο μονάδων του ΑΗΣ.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι ο επενδυτής δεν χρειάζεται να είναι ενεργειακή εταιρεία, αρκεί να είναι αξιόπιστος, ενώ σύμφωνα με τον καταρχήν σχεδιασμό, τα ποσοστά συμμετοχής του κάθε φορέα θα προσδιοριστούν με αποτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή, του τι προσφέρει ο καθένας.
Σε άλλες ερωτήσεις, ο επικεφαλής της ΔEΗ διευκρίνισε ότι η επιχείρηση δεν είναι αντίθετη με τον περιορισμό του μεριδίου της στην αγορά λιανικής, κατά 25%, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Ωστόσο παρατηρεί ότι όλοι οι εν δυνάμει ανταγωνιστές της ΔEΗ θα πρέπει να αποκτήσουν μερίδια από όλα τα τιμολόγια. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, εντάσσεται και η απόφαση της ΔΕΗ να προσφέρει έκπτωση 10% στους συνεπείς επαγγελματικούς καταναλωτές όλων των κατηγοριών.

 Μιχάλης Καϊταντζίδης
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: