DEH

DEH

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ​Υ ΔΗΜΟΥ KOZANHΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΧΤΑΜΗΝΕΣ & ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

Το προεδρείο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου κύριο Πεχλιβανίδη Θεοχάρη και παρουσία νέων και κατοίκων της περιοχής από : Ακρινή, Τετράλοφο, Βοσκοχώρι, Ρυάκιο, Άγιο Δημήτριο, Κοιλάδα, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κύριο Αποστολίδη Νικόλαο και τον Τομεάρχη Διοικητικού Προσωπικού και Οικονομικών κύριο Ιακωβίδη Πέτρο, το πρωί της περασμένης Πέμπτης 01–03–2012.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου έπειτα από αίτημα πολλών νέων και κατοίκων της περιοχή για το θέμα των 8μηνων και 2μηνων συμβάσεων εργασίας στον ΑΗΣ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα θετικό κλίμα όπου και έγινε
ενημέρωση από τον Διευθυντή του ΑΗΣ για τις θέσεις εργασίας στις 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις οι οποίες θα προκηρυχτούν μέσα στο έτος 2012 .
Σύμφωνα με τον Διευθυντή θα προκηρυχθούν 96 θέσεις εργασίας με 8μηνη σύμβαση και 40 θέσεις εργασίας με 2μηνη σύμβαση για το έτος 2012.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα αιτήματα από πλευράς του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου Κοζάνης, του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου και των υπόλοιπων κατοίκων που παρευρίσκονταν για τον αριθμό των θέσεων, των ειδικοτήτων και των αριθμό των προκηρύξεων στις 8μηνες συμβάσεις, καθώς επίσης και οι προβληματισμοί για τον τρόπο πρόσληψης των υποψήφιων εργαζόμενων για τις 2μηνες συμβάσεις.
Στην συνέχεια από την πλευρά του Διευθυντή αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που προκύπτουν στην λειτουργία του ΑΗΣ αλλά και στην μικρή καθυστέρηση που θα προκύψει στην προκήρυξη θέσεων εργασίας με 8μηνη σύμβαση κατά την επόμενη χρονιά (2013).
Αφού συζητήθηκε κάθε δυνατότητα λύσης των προβλημάτων και των δύο πλευρών και κάθε ενδεχόμενο αποτελέσματος με στόχο την καλή συνύπαρξη, την κοινή συνεργασία και την ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και μεταξύ των τοπικών Θεσμικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών, συναποφασίσθηκε οι θέσεις, οι ειδικότητες και ο αριθμός των προκηρύξεων για τις συμβάσεις, ναι μεν να ικανοποιούν τις προτεραιότητες και τις ανάγκες λειτουργίας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου αλλά και να ανταποκρίνονται δε στις ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών κοινωνιών της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι λοιπόν στα μέσα του επόμενου μήνα (Απρίλιος 2012) θα προσληφθούν 18 άτομα με 8μηνη σύμβαση εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και 12 άτομα με 2μηνη σύμβαση εργασίας ενόψει και της προγραμματισμένης συντήρησης της Μονάδας 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Στην συνέχεια λίγο πριν την λήξη (14 Ιουλίου 2012) των συμβάσεων των ήδη εργαζόμενων με 8μηνη σύμβαση θα προκηρυχθούν άλλες 60 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας αντικαθιστώντας τους. Τέλος οι υπόλοιπες 18 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας θα προκηρυχθούν αντικαθιστώντας  τους συμβασιούχους που θα έχουν ήδη προσληφθεί από τα μέσα του επόμενου μήνα (Απρίλιος 2012), δηλαδή στα μέσα του Δεκέμβριου του έτους 2012.
Οι ειδικότητες των θέσεων σε κάθε προκήρυξη θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων και θα προσαρμόζονται συμφώνα με τα παραπάνω και ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων και θα ανταποκρίνονται στις λειτουργικές και εργασιακές ανάγκες του ΑΗΣ αλλά και των τοπικών κοινωνιών ειδικότερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της περιόδου οικονομικής κρίσης αλλά και περιόδους κρίσης της κοινωνικής συνοχής ταυτόχρονα.
Σε ανάλογο χρονικό προγραμματισμό θα προκηρύσσονται και οι συμβάσεις των 2μηνων θέσεων εργασίας για τις ανάγκες λειτουργίας του ΑΗΣ.


(Με κάθε επιφύλαξη για την τήρηση τους…!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: