DEH

DEH

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: "Οικήρυκες της υποταγής καιτου συμβιβασμού"


H παροιμίαπου λέει:  <<Φωνάζει ο κλέφτης ναφοβηθεί ο νοικοκύρης>> ταιριάζειαπόλυτα στη λυσσασμένη απάντηση τηςΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ.
Δενμας ξενίζει :
•Έχουν ξεπουλήσει με την υπογραφή τουςόλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στηΔΕΗ εκτελώντας τις εντολές των αφεντικώντους.
• Η δήθεν απάντησή τους ήρθεαφού η Αγωνιστική Συνεργασία δημοσιοποίησεστους εργαζόμενους τόσο το πόρισμα γιατα οικονομικά της ΕΤΕ όσο και το δελτίοτύπου με ημερομηνία 10-3-2012 που συνοπτικάπληροφορούσε τους εργαζόμενους για τηνστάση τόσο της παράταξής μας όσο καιτης ΠΑΣΚΕ.
Πανικόβλητηη ΠΑΣΚΕ μετά την δημοσιοποίηση τουδελτίου τύπου και της έκθεσης τηςΑγωνιστικής Συνεργασίας προς τηνΚεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή (για ταοικονομικά της ΕΤΕ), έβγαλε τρείςπολυσέλιδες ανακοινώσεις σε μια μέραπρος απάντησή μας.
<<Άνθρακες οθησαυρός>>, το μόνο που κατόρθωσεείναι να εκτεθεί ακόμη περισσότερο.
Ενοχλήθηκεη ΠΑΣΚΕ στην ΓΕΝΟΠ και στην ΕΤΕ, γιατίδεν περιορίσαμε τις ευθύνες μόνο σεσυγκεκριμένα πρόσωπα (που ασφαλώς καιυπάρχουν), αλλά τις αποδώσαμε στο σύνολοτων παρατάξεων της πλειοψηφίαςΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ. Αποκαλύφθηκαν, ήθελανοι ευθύνες να αποδοθούν σε συγκεκριμέναπρόσωπα

ώστε να παρουσιάσουν τουςεαυτούς τους στους εργαζόμενους σαν‘’αθώες περιστερές’’.
Αυτή η στάσητους, έγινε φανερή όχι μόνο στην συνεδρίασητου Δ.Σ. αλλά και στην συνάντηση πουζητήθηκε από τη ΠΑΣΚΕ και έγινε πριναπό την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΕ καιστην οποία συμμετείχε από πλευράς ΠΑΣΚΕο επικεφαλής στη ΓΕΝΟΠ, ο επικεφαλήςτης ΕΤΕ και αντίστοιχα οι επί κεφαλήςτης Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Στησυνάντηση, μας είπεο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και επικεφαλήςστη ΓΕΝΟΠ ότι σέβεται την παράταξή μας,εκθείασε τα στελέχη της ΑγωνιστικήςΣυνεργασίας ότι έχουνε σπάνιο ήθος,πράγμα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν καιότι αυτή είναι η επίσημη άποψη τηςπαράταξής του.
Κάθε άλλη άποψη είναιεντελώς προσωπική. Μας είπε ακόμη, ότιόλο το προεδρείο της ΕΤΕ εκτός τουαντιπροέδρου και του οργανωτικούγραμματέα έχει υποπέσει σε πολλάλάθη.
Τέτοιες συναντήσεις και συζητήσειςείχαν γίνει άλλες τρείς φορές με το ίδιοπεριεχόμενο και με πρωτοβουλία πάντοτετης ΠΑΣΚΕ. Για όλα αυτά μπορούμε ναεπανέλθουμε.
Τοερώτημα που μπαίνει είναι, πώς μέσα σελίγες μόνο μέρες οι ηθικοί και αδιάβλητοιέγιναν μέρος του προβλήματος κατά τηνΠΑΣΚΕ, τι μεσολάβησε ??
Ηπρότασή τους ήταν να συμφωνήσουμε νααποδοθούν οι ευθύνες στα 3 πρόσωπα (πρώηνπρόεδρο, γραμματέα και ταμία της ΕΤΕ)και αυτοί δήλωσαν ότι θα έβαζαν ταπορίσματα στο
συρτάρι του προέδρουτης ΕΤΕ όπως ειπώθηκε από τον πρόεδροτης ΓΕΝΟΠ.
Και μετά έχουν το θράσος ναμιλάνε για συγκάλυψη.
Τους απαντήσαμεότι όχι μόνο δεν συναινούμε στην πρότασήτους αλλά εμείς, ανεξάρτητα από το τιθα κάνουν εκείνοι, θα ενημερώσουμε τουςεργαζόμενους, όπως και πράξαμε και ότιθα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχείααν χρειαστεί.
Τα στελέχη τους φιγουράρουνσ’ όλες τις λίστες στις οποίες παρατηρούνκαι οι ίδιοι παρατυπίες είτε πρόκειταιγια περιοδείες είτε για χρέη προς τηνκινητή τηλεφωνία.
Κανέναστέλεχος της Αγωνιστικής Συνεργασίαςδεν ενέχεται όπως καταμαρτυρούν όλεςοι εκθέσεις όλων των παρατάξεων όπωςκατατέθηκαν στην Κεντρική ΕξελεγκτικήΕπιτροπή.
Όποιοςκαλοπροαίρετος αναλύσει τα στοιχείακαι των τριών εκθέσεων, θα οδηγηθεί στολογικό συμπέρασμα ότι η βιομηχανία τωνπεριοδειών και των μικροαποδειξεων«δουλεύει» πολύ καλά και για πολλά άλλαστελέχη της «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ» και όχιμόνο για τους ΠΡΟΕΔΡΟ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ –ΤΑΜΙΑ. Οι «αρχάγγελοι της κάθαρσης» θακληθούν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. νατοποθετηθούν στην πρόταση μας:
Ναδημοσιοποιηθούν με απόφαση και ευθύνητης ΚΕΞΠ όλα τα στοιχεία με ονόματα καιποσά.
<<Ιδούη Ρόδος ιδού και το πήδημα>>.
Αυτόςο ‘’τρόπος διαχείρισης’’ τωνοικονομικών, όχι μόνο δεν είναι άγνωστοςστο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, αλλάείναι η συνήθης τακτική που ακολουθούνΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ.
Ναθυμίσουμε μόνο, τοντρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν στηΓΕΝΟΠ τα 2,5 εκατ ευρώ κάθεχρόνο προς τονΟΚΔΕ, τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώεπιχορηγήσεων της ΔΕΗ που δεν
περνούσανκαν τα παραστατικά τους από την εξελεγκτικήεπιτροπή της ΓΕΝΟΠ, τις χιλιάδες ευρώαπό τα κέρδη της κινητής τηλεφωνίας πουτα μοιράζονταν μεταξύ τους.
Εμείς σανπαράταξη έγκαιρα είχαμε ζητήσει από τοΔ.Σ της ΓΕΝΟΠ να γίνει ενδελεχής έλεγχοςγια όλα τα ζητήματα, (το ζητήσαμε καιστο τελευταίο Δ.Σ. 8/3/2012), και είχαμεενημερώσει τους εργαζόμενους για όλααυτά με ανακοινώσεις, δελτία τύπουκ.λ.π.
Όσοναφορά τις ατάκες που δανείστηκαν απόΚαρατζαφέρη και Πάγκαλο για ‘’καλόπαιδα’’και ‘’καμάρια’’ δείχνουν το ήθος τωνσυντακτών της ανακοίνωσης και τηνιδεολογική συγγένεια με αυτούς.
1.Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύκαλά ποιοι είναι αυτοί που αντιπάλεψανκαι αντιπαλεύουν με συνέπεια τηνΚυβερνητική πολιτική και ποιοι είναιαυτοί που συμφώνησαν με το ξεπούληματου ασφαλιστικού, με αποτέλεσμα σήμερανα μην πληρώνονται φάρμακα, να μη δίνονταισυντάξεις και εφ’ άπαξ.
2.Αυτοί, από την αρχή συμφώνησανμε την μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίησητης ΔΕΗ και τον Οκτώβρη του 2010 σήκωσαντα χέρια τους και συμφώνησαν στονδιαχωρισμό της Μεταφοράς και τηςΔιανομής, 9 μήνες πριν κάνει νόμο ηκυβέρνηση, δηλώνοντας την υποταγή τους.Με την απόφασή τους αυτή, πέταξανουσιαστικά έξω από την ΔΕΗ τους μισούςεργαζόμενους σαν να ήταν ‘’μπάζα καισκουπίδια’’. Παρόμοια τύχη θα έχουνκαι οι εργαζόμενοι στην Εμπορία μετάτην πρόσφατη συμφωνία της Διοίκησηςτης ΔΕΗ με την εταιρεία Κοπελούζου πουη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ κάνει ότι δενάκουσε τίποτα.
Ηύποπτη στάση της ΓΕΝΟΠ σταπροηγούμενα, προδιαγράφει και τηνεξέλιξη στην Παραγωγή όταν αναμένονταιπωλήσεις λιγνιτικών και υδροηλεκτρικώνσταθμών με όποιες συνέπειες θα έχειαυτό για τους εργαζόμενους ! ! ! ! ! !
3.Ήταν οι ίδιοι που τονΟκτώβρη του 2011 όταν η κυβέρνησή τουςαποφάσισε την μείωσητων μισθών κατά35%, όχι μόνο δεν οργάνωσαν αντίστασηκατά της απόφασης αλλά αναφώνησαν ότιευτυχώς που χάνουμε μόνο 35% και είναισήμερα έτοιμοι, στο πλαίσιο της ΣυλλογικήςΣύμβασης σε συνεργασία με την Διοίκησηνα εφαρμόσουν τα αντεργατικά τερατουργήματαπου εκτός των άλλων καταργούν μονιμότητα(δηλαδήαπολύσεις), κλιμάκια,χρονοεπίδομα κ.λ.π.
Εμείςστους υποτελείςαυτής της πολιτικήςδεν απολογούμαστε, εμείς απευθυνόμαστεστους εργαζόμενους και τους λέμε ότιμόνο αυτοί μπορούν να βάλουν τέλος στονασύδοτο εργοδοτικό και κυβερνητικόσυνδικαλισμό.
Εμείςμε όλες μας τιςδυνάμεις και αταλάντευτα θα παλέψουμεώστε οι εργαζόμενοι να οργανωθούν καινα αγωνιστούν σε κάθε χώρο δουλειάς,για να μην περάσει αυτή η πολιτική, γιαένα συνδικαλιστικό κίνημα αγωνιστικό,ταξικό και όχι υπηρέτη της κυβέρνησηςκαι της
εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοιέχουν τη δύναμη να συντρίψουν τιςαντεργατικές πολιτικές, να ανατρέψουντα σχέδια του μαύρου μετώπου κυβέρνησηςκαι εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ναδώσουν λύση και στο τέλμα που έχουνοδηγήσει την ΕΤΕ-ΔΕΗ.
Οιπροβοκάτσιες, οι απειλές και οαντικομουνισμός που ήδη άρχισαν οΣαμαράς, ο Βενιζέλοςκαι ο Καρατζαφέρηςπροκειμένου να κάμψουν την αντίστασητων εργαζομένων, θα συνεχιστούν απότους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικόκίνημα, και το επόμενο διάστημα θαενταθούν.
Όχι μόνο δεν αγγίζουν τοΠΑΜΕ όλα αυτά, αλλά με περισσότερηαποφασιστικότητα θα μπει επικεφαλήςτης πάλης των εργαζόμενων για τηνανατροπή αυτής της λυκοσυμμαχίας,κυβέρνησης και υποταγμένωνσυνδικαλιστών.
Υ.Γ.Είχαν υποχρέωση, μετά τηνολοκλήρωση των εκθέσεων των μελών τηςεξελεγκτικής επιτροπής που έγινε σταμέσα Φεβρουαρίου, να λειτουργήσουν τοΔ.Σ. της ΕΤΕ που σημειωτέον έχει νασυνεδριάσει από τα μέσα του Οκτώβρη.Εύλογα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμαότι όλη αυτή η κωλυσιεργία έχει σκοπότελικά να αποδυναμώσει το
μεγαλύτεροσωματείο που λειτουργεί στη ΔΕΗδιευκολύνοντας την Διοίκηση και τηνΚυβέρνηση για το πιο εύκολο πέρασμα τωναντεργατικών μέτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: