DEH

DEH

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡEΜA ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ ενώ τα ευγενή Ταμεία των δημοσιογράφων δεν συμμετέχουν στο haircut

Επτά Διοικητικά Συμβούλια ασφαλιστικών Ταμείων και της ΑΕΔΑΚ ανταποκρίθηκαν θετικά στο να συμμετέχουν στην απομείωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν κατά 53%, στο πλαίσιο του PSI, μεταξύ αυτών και το ταμείο εργαζομένων ΔΕΗ (ΤΑΥΤΕΚΩ)

ΟΧΙ είπαν  5 συνολικά Ταμεία.
Πρόκειται για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί κ.λ.π., το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) το οποίο δεν συμμετέχει στο haircut των ομολόγων το Ταμείο των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, με απόφασή του, χθες. Τα ομόλογα του Ταμείου ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον κάλεσε την Τράπεζα της Ελλάδος να μην προχωρήσει σε αντίστοιχο haircut άλλων αποθεματικών του Ταμείου, ύψους 1,65 δισ., κατατεθειμένων ως ρευστό, τα οποία μετέτρεψε η Τράπεζα σε ομόλογα στο παρελθόν με νομοθετική ρύθμιση.
Το Ταμείο θα εξετάσει τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει από κοινού με το επικουρικό – υγειονομικό Ταμείο των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, και τις Ενώσεις εργαζομένων με δικηγόρο τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Τα Διοικητικά Συμβούλια δύο Ταμείων συνεχίζουν και αύριο τις συνεδριάσεις τους, οπότε και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Πρόκειται για τις διοικήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: