DEH

DEH

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

H τροπολογία για την εντοπιότητα δεν επηρεάζει σε τίποτε το θέμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ

Σύσκεψη για τις επερχόμενες αλλαγές στο νόμο 2190/94 (ΑΣΕΠ) για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, με το Ν4057/2012 που αφορούν την εντοπιότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κοζάνης, παρόντος του Δημάρχου κ. Λάζαρου Μαλούτα, των Αντιδημάρχων κ. Νούλας Τουμπουλίδου και κ. Νίκου Θεοδωρίδη, των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων πληττομένων περιοχών, καθώς και Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγονται στις Δημοτικές Ενότητες Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το νέο νόμο, το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο κατατέθηκε η σχετική τροπολογία, καθώς και για τις αλλαγές που θα επέλθουν στις προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

Αφού ξεκαθαρίστηκε ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση δεν επηρεάζει σε τίποτε το θέμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ, ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι γενικότερα για τις προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση και τον δημόσιο τομέα, όπου η εντοπιότητα ισχύει πλέον μόνο για τις παραμεθόριες περιοχές και τους δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων, με την μόνιμη κατοικία να λαμβάνεται υπόψη, αντί της δημοτικότητας.

Με δεδομένα τα τεράστια ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν την περιοχή και καθιστούν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωταθλήτρια, τις πληττόμενες από την ΔΕΗ περιοχές, την εξαφάνιση ζωτικού χώρου και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, καθώς και τα προβλήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος, η αγωνία όλων για τους ανέργους της περιοχής και την προάσπιση των θέσεων εργασίας είναι πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Γιʼ αυτό το θέμα θα εισαχθεί προς ενημέρωση όλων στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.


Untitled from Dimos Kozanis on Vimeo.

Aπό το kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: