DEH

DEH

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Λ.Κ.Δ.Μ. - Δ.Ε.Η. Α.Ε.

                    
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πλήθη και κέραμοι ατάκτως Ειρημένοι!
Συνάδελφοι, φίλοι, εργαζόμενοι με παλιότερη ανακοίνωση μας είχαμε χτυπήσει καμπανάκι προς καιροσκόπους Συνδικαλιστές κακομαθημένης νοοτροπίας, αλλά και σε αρρωστημένες πρακτικές προϊσταμένων, οι οποίοι εξαργυρώνουν την παθητική και διαπλεκόμενη συμπεριφορά των κακέκτηπων αυτών Συνδικαλιστικών στελεχών με ανοχή που φτάνει στα όρια της πρόκλησης και της κατάχρησης ΘΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Συνάδελφοι-φίλοι, εργαζόμενοι σε βάρδιες και συντήρηση. Είχαμε υποσχεθεί πως θα καθαρίσουμε τον κόπρο του Αυγαία και ζητήσαμε απ΄όλους τους εργαζόμενους να μας καταγγείλουν συμπεριφορές Διαπλοκής και άνισης μεταχείρισης μεταξύ των εργαζομένων. Καταγγέλλουμε για ανάρμοστη συμπεριφορά Συνδικαλιστικό στέλεχος, το οποίο κατέχει μάλιστα και θέση Προέδρου σε Σωματείο του κλάδου μας που προσπαθεί να εξαργυρώσει με
προαγωγή τη Συνδικαλιστική του Σιωπή και Ανεπάρκεια καταχρώμενος την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Εκτός αυτού δίνει συνδικαλιστική κάλυψη και σε εργοδηγούς της βάρδιας του ώστε να καλύπτουν με εποχιακούς οκταμηνήτες πάγιες θέσεις εργασίας(πληρώματα πάγιου εξοπλισμού).
 Η δε προϊστάμενη αρχή του Ορυχείου Καρδιάς παρά τις ενοχλήσεις μας κάνει πως δεν βλέπει την απουσία του από την εργασία χωρίς Συνδικαλιστική κάλυψη εδώ και ένα εξάμηνο. Παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων προσπάθησε χρησιμοποιώντας την συνδικαλιστική του ιδιότητα να προαχθεί σε χειριστή ΠΕΤ. Αφού δεν επετεύχθη ο στόχος με την βοήθεια της Διοίκησης αλλάζει ειδικότητα με απώτερο στόχο του μια προαγωγή. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
 Η εποχή Δύσκολη, οι εργαζόμενοι στη γωνία, το Συνδικάτο βάλετε Δικαίως ή Αδίκως και όμως σ΄αυτήν την δύσκολη στιγμή υπάρχουν αυτά τα κακά παραδείγματα τα οποία δίνουν αφορμή και δικάζουν όλο το Συνδικαλιστικό κίνημα. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει απ’ότι φαίνεται στο λεξιλόγιό τους. Καλούμε την ηγεσία του Ορυχείου Καρδιάς να συνέλθει και να αποκαταστήσει την νομιμότητα να μην τολμήσει να προάγει την τεμπελιά και το παρασκήνιο.
Συνάδελφοι θα περιμένουμε την αποκατάσταση την νομιμότητας μένοντας στην καταγγελία μας (η οποία στηρίζεται σε αποδείξεις). Νομιμότητα και ίση μεταχείριση που θα διώξει το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται οι εργαζόμενοι του Ορυχείου Καρδιάς.
Καλούμε τον ανεκδιήγητο συνάδελφο, πρόεδρο να παραιτηθεί και να μας απαλλάξει από την Συνδικαλιστική του παρουσία στην Δύσκολη εποχή που ζει όλη η εργατική τάξη.
Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Για το Δ/Σ του Περιφερειακού Συνδικάτου:
Ο αν. Πρόεδρος, Δημήτριος Συμεωνίδης
Ο γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Τζαβέλας
_____________________________________________________________________

Την ιστορία την γράφουν πάντοτε οι νικητές, πολλές φορές όμως και οι παραχαράκτες. Στην μέχρι τώρα Συνδικαλιστική ιστορία στην περιοχή και ειδικά των τελευταίων χρόνων οι παραχαράκτες ήταν αυτοί που χάραξαν την γραμμή του Συνδικάτου αλλά και παραποίησαν την ιστορία και τα γεγονότα. Στόχος τους; η εργατική πελατεία.
Όμως η θλιβερή και έξω από κάθε φαντασία πραγματικότητα που ζει η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες και ειδικά οι εργαζόμενοι τους ανάγκασε να ρίξουνε τις μάσκες. Οι θλιβεροί παραχαράκτες χάσανε τον έλεγχο και δείξανε ποιοι είναι, τι ζητούν, τι διεκδικούν, πως αντιλαμβάνονται την λέξη Συνδικάτο, Ομοσπονδία ή και παράταξη ακόμα. Χωρίς  ιδιαίτερο θόρυβο πέρασε και αυτό (το 2ο μνημόνιο) όπως και το πρώτο. Καταστροφή…! Κατοχή της Ελλάδος…! Μεσαίωνας…! Έτσι χαρακτηρίστηκε από οικονομικούς και πολιτικούς Αναλυτές. Τα Συνδικάτα αντέδρασαν με Απεργίες, Συλλαλητήρια και αποκλεισμό της Βουλής. Οι εργαζόμενοι καλούσαν με κραυγές και συνθήματα αγωνίας τους βουλευτές να αντισταθούν. Η άλλοτε κραταιά ΓΕΝΟΠ, που είναι; Δεν βρήκε ούτε ένα σύνθημα για την ιστορία; Ποια ήταν η δική της αντίδραση; Ποια η συμμετοχή της στα συλλαλητήρια; Mα!!Οι μεγαλοστομίες για νενέκους και οι απειλές για επανάσταση αν εφαρμοστεί ο Νόμος που ψηφίστηκε τέλος Δεκεμβρίου και έδινε το Δικαίωμα στον πιο θλιβερό υπουργό των Συμφερόντων και του ΔΝΤ να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΑΔΜΗΕ πώς ξεχάστηκαν; Ξεχνούν οι θλιβεροί ηγήτορες της πως με έκτακτο Συνέδριο δέχτηκαν τότε την θέση του Υπουργείου λόγω φιλίας του προέδρου με την τότε Υπουργό Μπιρμπίλη (οδηγία 72). Όχι πως δεν είναι σοβαρό αυτό που από μόνο του έπρεπε, τότε όταν ψηφίστηκε να προκαλέσει αντίδραση που σε άλλες εποχές θα γκρέμιζε κυβέρνηση, αλλά αυτά όταν κυβερνούσε η επάρατη. Τώρα; Το θέατρο και το δήθεν είναι αρκετό.
Η πώληση λιγνιτικής παραγωγής με τα όποια επακόλουθα, η πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγής (το μέγα φιλέτο), η 5η μονάδα, το Ασφαλιστικό. Ποιες τελικά οι κόκκινες γραμμές; Οι μεγαλοσυνδικαλισταράδες ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ της περιοχής πού είναι ; Mη τους είδε μη τους άκουσε κανείς…
 Στόχος τους οι καρέκλες; Στόχος τους ήταν η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ; Και η ενίσχυση της επιρροής του Αναπληρωτή Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ στην ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ και ας ήταν αντάρτης εναντίον της παράταξης του; Από κολωτούμπα ακροβάτης ο άνθρωπος. Αλήθεια η καρέκλα του εκπροσώπου της ΓΕΝΟΠ στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ σε ποιον ανήκει; Πληροφοριακά, για να μην ξεχνιόμαστε, εκεί δίνονται απευθείας οι εργολαβίες έως 5 εκ. ευρώ. Συνάδελφοι-φίλοι ο καλός Συνδικαλιστής δεν ζητά την παραίτηση κάποιου για να καλύψει την δική του αβλεψία και ανικανότητα αλλά στόχο έχει βάλει να καλύψει την καρέκλα του παραιτούμενου. Από τέτοια έχουμε χορτάσει, σας ξέρουμε πλέον.
Συνάδελφοι η ιστορία γράφει και γράφει χωρίς συναισθηματισμούς και συμφέρον και αυτό που έχει γραφτεί ανεξίτηλα πλέον είναι, πως όσα ξεπουλήθηκαν με τον Νόμο 2773 δίνοντας εκείνη την εποχή οφίτσια και εξουσία σε Νάνους Συνδικαλιστές είναι οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν και σήμερα. Ο νόμος εκείνος που θα έλυνε για πενήντα χρόνια το Ασφαλιστικό και θα ενίσχυε δήθεν την θέση της ΔΕΗ ήταν απλά, η αρχή. ΉΤΑΝ το πρώτο σκαλοπάτι, το δεύτερο ήταν ο Νόμος Πετραλιά 3655 και το οριστικό θάψιμο οι Νόμοι Κουτρουμάνη (το πιο αρνητικό παράδειγμα Συνδικαλιστή που γέννησε πιθανός η παγκόσμια εργατική τάξη).
Συνάδελφοι, επειδή η εποχή δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και επειδή μπροστά μας έχουμε τα χειρότερα (την υπογραφή ΕΣΣΕ που θα κατοχυρώνει τις μειώσεις), πωλήσεις μονάδων – ορυχείων ή και απολύσεις, η ανακοίνωση αυτή στόχο έχει να αφυπνίσει τους βολεμένους ξεπουλητάδες και να χτυπήσει το καμπανάκι λέγοντας τους πως δεν θα δεχτούμε να υπογράψουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Προειδοποιούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ πως τα οφίτσια της εξαγοράς που χρησιμοποιεί θα γίνουν «Μπούμερανκ» για όσους τα εισπράξουν. Παρασκήνια, εκδρομές, επιχορηγήσεις, κόλπα με συνέδρια…
Τέλος.
Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να πυκνώσουν τις γραμμές των Συλλόγων που προσπαθούν και δεν διεκδικούν θέσεις Αντιπροέδρων, Αν. Γραμματέων ή Προέδρων Ομοσπονδίας.
Θα παρακολουθούμε και θα επέμβουμε αν χρειαστεί.
Από το Γραφείο τύπου
Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Esy k. tzavela tha mas peis pos me 150 melh xathikes ap thn douleia kai den se vlepoume?? Se sena kai thn asylia soy pios tha vali Telos ???

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΙΕΣΠΑΣΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ;
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;
ΤΙΠΟΤΑ!! ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ;
ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ; ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ; ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ.