DEH

DEH

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μήνας Εξελίξεων για τη ΔΕΗ ο Μάρτιος - Αναθεωρεί τις Προβλέψεις για το 2011 η ΔΕΗ

Ώθηση δόθηκε αυτή την εβδομάδα στην διαδικασία αποκρατικοποίησης αρκετών δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς πέρα από την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, το ΥΠΕΚΑ φαίνεται πως προωθεί και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Η σχετική πρόταση από τους συμβούλους αναμένεται να είναι έτοιμη ως τα μέσα Μαρτίου και εκεί θα αναλύεται με ακρίβεια ο τρόπος με τον οποίο θα λάβει χώρα η όλη προσπάθεια.Θυμίζουμε ότι, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο, «στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να πωλήσει υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία σε επενδυτές».
Μάλιστα,σημειώνεται ότι «η εν λόγω πώληση είναι χωριστή από την αποεπένδυση της λιγνιτικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπεται στην απόφαση της Επιτροπής για την ελληνική υπόθεση λιγνίτη».
Τέλος,όσον αφορά την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή, το ΥΠΕΚΑ τονίζει ότι εντός του Μαρτίου αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς της Κομισιόν«για να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων μέτρων, που θα οριστικοποιηθούν με αντίστοιχη απόφαση της ΕΕ».
-----------------------------------------------------------------------------------
Στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα 2011, προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η μείωση των εσόδων από τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα ανέλθει στο 7%.

Αναλυτικά,η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει ότι οι εκτιμήσεις των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου για το 2011 αναθεωρούνται ως ακολούθως:

- H μείωση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται σε 7% περίπου σε σχέση με το


2010, με το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών να διαμορφώνεται σε 6% περίπου.

- Το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 14%. Η εκτιμώμενη μείωση του περιθωρίου EBITDA σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση των δαπανών ενεργειακού ισοζυγίου, ειδικά λόγω και της σημαντική μείωσης της υδροηλεκτρικής παραγωγής και της επίπτωσης του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους.

Περαιτέρω αρνητική επίδραση στη διαμόρφωση του EBITDA μπορεί να έχει ο ενδεχόμενος σχηματισμός προβλέψεων σε σχέση με τις οφειλές τρίτων προμηθευτών.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου επηρεάζονται, μεταξύ άλλων, από μεταβολές της ισοτιμίας €/$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου,ηλεκτρικής ενέργειας και δικαιωμάτων CO2, καθώς και από μεταβολές του θεσμικού πλαισίου, γεγονός που μπορεί να οδηγεί σε αποκλίσεις των εκτιμήσεων από τα απολογιστικά μεγέθη

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: