DEH

DEH

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Λ. Αυγενάκης: Δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στο δίκτυο της ΔΕΗ

από το Γραφείο Τύπου


Ο Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταδείξει με πλείστες...

κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή συντήρηση του δικτύου της Δ.Ε.Η., καθώς προκύπτουν συνεχώς νέα εργατικά ατυχήματα, και δυστυχώς κάποια είναι θανατηφόρα.
Εντούτοις, κανένα Υπουργείο μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενώ επιμένουν να επιρρίπτουν ευθύνες στους εργολάβους που αναλαμβάνουν την συντήρηση. Ακόμα και στην απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποια από τα εργατικά ατυχήματα θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.
Όπως ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο Υπουργείο, θα ακολουθήσει ποινική δίωξη των υπευθύνων και διοικητικά πρόστιμα. Με αφορμή τα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν σε εργολαβίες της Δ.Ε.Η., διενεργείται πλέον ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, ενώ προγραμματίζεται ειδική ημερίδα για τα ζητήματα εργασιακής ασφάλειας και υγείας.
Ελπίζουμε, η εντατικοποίηση των ελέγχων να έχει άμεσα αποτελέσματα, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα από εργασιακά ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: