DEH

DEH

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ. Ερώτηση για τις προκλητικές απαλλαγές επιχειρήσεων από τα τέλη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε
Τις προκλητικές απαλλαγές που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ αποφάσισαν για τις λεγόμενες ενεργοβόρες επιχειρήσεις ανέδειξε με Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τις νέες αυξήσεις που απεργάζεται η ΔΕΗ ΑΕ σε βάρος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του τονίζει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Προκλητικές απαλλαγές για τις λεγόμενες ενεργοβόρες επιχειρήσεις με μειώσεις των προσαυξήσεων που επιβάλλονται και που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενέκρινε η Επιτροπή μετά από πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών βιομηχανιών.
Την ίδια ώρα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα ήδη υπέρογκα έξοδα για Ενέργεια και θέρμανση, καλούνται να πληρώσουν και το τέλος - χαράτσι για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το υστέρημά τους προκειμένου να προικοδοτούνται με κονδύλια οι επιχειρηματικοί όμιλοι της λεγόμενης πράσινης οικονομίας.
Παράλληλα, η ΔΕΗ ΑΕ και μέσω δικηγορικών - εισπρακτικών εταιριών ενισχύει πιέσεις και απειλές για διακοπή ρεύματος σε περίπου 600.000 καταναλωτές χαμηλής τάσης, δηλαδή κυρίως λαϊκά νοικοκυριά.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή:
- Πώς τοποθετείται στο ότι ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), από τη μια χαρίζουν απαλλαγές στο κεφάλαιο μειώνοντας τις προσαυξήσεις στις λεγόμενες ενεργοβόρες επιχειρήσεις και από την άλλη επιβάλλουν διαρκώς νέα τέλη, χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά στο όνομα της "πράσινης οικονομίας" και στη βάση της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: