DEH

DEH

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Οι αναλυτές προβλέπουν τιμή 24 ευρώ/τόνο για τα δικαιώματα CO2 φέτος

Τιμές δικαιωμάτων εκπομπών στα 24,34 ευρώ ανά τόνο βλέπουν οι αναλυτές για το 2019, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Montel.
Πρόκειται για αύξηση 53% μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τα 15,96 ευρώ του 2018.
Όπως δήλωσε ο Μάρκους Φέρντιναντ του Icis, “αναμένουμε ότι η αγορά θα ηρεμήσει κάπως σε σχέση με πέρυσι, αλλά προβλέπουμε περαιτέρω εξελίξεις καθώς οι παίκτες αλλάζουν την προσέγγισή τους προς το ETS δεδομένου του αναμενόμενου περιβάλλοντος υψηλών τιμών”.
“Δεν περιμέναμε ότι η αγορά θα προεξοφλήσει την εκκίνηση του ειδικού αποθεματικού (MSR) τόσο έντονα μέσα στο 2018”, συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο Μπερναντέτ Παπ της Vertis Environment Finance δήλωσε πως “κανείς αναλυτής δεν θα προβλέψει μια άνοδο 200% μέσα σε 12 μήνες” και η εταιρεία του περιμένει τιμή στα 26 ευρώ φέτος.
Ο Γιαν Κιν της Refinitiv ανέφερε πως πέραν της κερδοσκοπικής δραστηριότητας και του MSR υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή. “Οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και η χαμηλή παραγωγή ΑΠΕ κατά τη διάρκεια του έτους επίσης στήριξαν την τιμή”. Ο ίδιος αναμένει τιμή στα 22 ευρώ για φέτος.
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: