DEH

DEH

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Δύο μήνες περιθώριο από Κομισιόν για ανάκτηση της ενίσχυσης 135,8 εκατ. ευρώ της Λάρκο

Σε ανακοίνωση προέβη σήμερα η Κομισιόν με την οποία τονίζει ότι απεστάλη προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα σχετικά με τη μη εφαρμογή από την κυβέρνηση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου για την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς τη Λάρκο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Ελλάδα έχει δύο μήνες περιθώριο να απαντήσει και να αποδείξει ότι έχει πραγματοποιηθεί η ανάκτηση της ενίσχυσης, διαφορετικά η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας από την επιβολή προστίμου και οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας.
Σημειώνεται ότι με την απόφαση της 9ης Νοεμβρίου 2019 το Ευρωδικαστήριο είχε καταδικάσει τη χώρα μας για μη συμμόρφωση στην απόφαση της 27ης Μαρτίου 2014, που υποχρέωσε την Ελλάδα να ανακτήσει από τη Λάρκο την παράνομη και ασύμβατη ενίσχυση ύψους 135,8 εκ. ευρώ, με τη μορφή εγγυήσεων και εισφοράς του δημοσίου σε αύξηση κεφαλαίου της βιομηχανίας.
Για την υπόθεση αυτή είχε επιτευχθεί συμβιβασμός από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπό τον όρο ότι θα προχωρήσει σχέδιο για εκκαθάριση της εταιρείας και πώληση των παγίων της με χωριστούς διαγωνισμούς (για τα ιδιωτικά πάγια της Λάρκο και τα δημόσια ορυχεία).
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: