DEH

DEH

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η IBM ανέλαβε να υποστηρίξει πληροφοριακά την εμπορική δραστηριότητα της ΔΕΗ στο φυσικό αέριο


Γιάννα Παπαδημητρίου
 
Οι εκκρεμότητες για το μέλλον της ΔΕΗ μπορεί να παραμένουν πολλές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν «παγώσει» και τα πάντα σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που είχαν εδώ και καιρό δρομολογηθεί για την εταιρεία.
Μια από τις πιο φιλόδοξες εξ αυτών αφορά τη δυνατότητα της ΔΕΗ να δραστηριοποιηθεί στο ενεργειακό double-play, προμηθεύοντας τους πελάτες της και με φυσικό αέριο, πέραν της ηλεκτρικής ενέργειας.
Εξάλλου, στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη εδώ και μήνες κινηθεί ο ανταγωνισμός.
Προκειμένου να μπορέσει και η ΔΕΗ να μπει στη συγκεκριμένη αγορά, κάτι που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι θα μπορέσει επιτέλους να πετύχει το νωρίτερο γύρω στο φθινόπωρο –παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν αρκετούς μήνες νωρίτερα- χρειάζεται, μεταξύ άλλων, να αναπτυχθεί και το πληροφοριακό σύστημα που θα υποστηρίξει την εμπορική δραστηριότητα της ΔΕΗ στο φυσικό αέριο.
Όπως αποφάσισε πρόσφατα το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ, η παροχή υπηρεσιών  Υλοποίησης Πληροφοριακού Συστήματος για εμπορική δραστηριότητα στην αγορά Φυσικού Αερίου ανατέθηκε, μετά από σχετικό διαγωνισμό, στον Οίκο «IBM ΕΛΛΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Α.Ε.». 
Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 540.000 €. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: