DEH

DEH

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Φοβάμαι για μπλακ άουτ, θα υπάρξει αναπροσαρμογή τιμολογίων


Στην είσπραξη των οφειλών προς της ΔΕΗ θα επικεντρωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, αναφέροντας πως "έχει διαμορφωθεί μία κουλτούρα μη πληρωμής, με τη λογική ότι όλοι είμαστε φτωχοί" καθώς - όπως είπε - 60.000 άνθρωποι χρωστούν τις μισές οφειλές στη ΔΕΗ.
Το ποσό αυτό, είναι 800 εκατομμύρια ευρώ, όπως είπε.
Στην ερώτηση αν αυτοί είναι μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, απάντησε θετικά.
Επίσης, ανέφερε πως φοβάται για μπλακ άουτ.
Πρόσθεσε πως υπάρχουν προβλήματα με τις ρευματοκλοπές, γιατί δεν έχει προχωρήσει το θέμα με τους "έξυπνους μετρητές" και σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί.
"Προφανώς υπάρχει ανάγκη για ταμειακή ένεση στη ΔΕΗ και με αναπροσαρμογή των τιμολογίων" σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως αυτό θα αντισταθμιστεί με την μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση) και με μείωση των χρημάτων που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τόνισε ότι θα έπρεπε να είχαν κλείσει τα λιγνιτικά εργοστάσια, καθώς είπε πως είναι κοστοβόρα.
"Πρέπει να πάμε σε μία εποχή μετά τον λιγνίτη" τόνισε, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει ήπια μετάβαση.
Σημείωσε πως υπήρχε ένα σχέδιο επί Σαμαρά, να ιδιωτικοποιηθεί το ένα τρίτο της επιχείρησης και εγκαταλείφθηκε και στη θέση του κάνανε μία "δωρεάν ιδιωτικοποίηση", μειώνοντας το ποσοστό στη ΔΕΗ στην αγορά.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το "αν κοιμάται ήσυχος το βράδυ", απάντησε πως προφανώς όχι γιατί "φοβάται για μπλακ άουτ".

https://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: