DEH

DEH

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το νέο υπουργό Ενέργειας

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το νέο υπουργό Ενέργειας
Με το νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ θέλησαν να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.
Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημάνθηκε ο στρατηγικός ρόλος της ΔΕΗ στην εθνική οικονομία και η ανάγκη να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διανομή του βασικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και πως θα καταβληθεί από την κυβέρνηση μια μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αναμένει και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ειδικότερα τις θέσεις που θα παρουσιάσει ο κ.Κ.Χατζηδάκης σχετικά με τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας γενικότερα ώστε να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα απέναντι στο σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επαναλαμβάνει την απόλυτα ξεκάθαρη θέση – η οποία έχει επικυρωθεί και στα συνέδριά της- πως είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια εκποίησης του ενεργειακού γίγαντα που λέγεται ΔΕΗ γιατί αυτό θα είναι βαρύτατο πλήγμα για την Εθνική Οικονομία και τους καταναλωτές. 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: