DEH

DEH

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Το φαβορί για το τιμόνι της ΔΕΗ

Σας είχα προειδοποιήσει να μη δίνετε βάση σε όσα ακούτε και διαβάζετε από δω κι απο κεί για το ποιός θα πάει στη ΔΕΗ και σας είχα υποσχεθεί ότι αν ξέρω κάτι πραγματικά έγκυρο θα σας το πω. Τώρα μπορώ να σας πω ότι η θέση προέδρου και διευθύνοντος έχει κλειδώσει. Από τους δύο πραγματικούς υποψηφίους (και όχι τα ονόματα που αυτοπροτάθηκαν ή βρέθηκαν πιο χαμηλά στη λίστα) ο ένας τοποθετήθηκε σε άλλη σημαντική θέση (θα σας πω περισσότερα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις) και τώρα έχουμε... μονομελή λίστα. Εφόσον η πληροφόρησή μου είναι σωστή, θα σας πω μόνο ότι πρόκειται για έμπειρο στέλεχος της αγοράς με θητεία σε ελληνικό όμιλο με πολυεθνική παρουσία. Δεν είναι όμως το όνομα που έχει επίσης ακουστεί από την συγκεκριμένη εταιρεία, μια εταιρεία με σημαντικό παρελθόν και ιστορία. Μέχρι εκεί... 
Πάντως τυπικά η δημοσιοποίηση του ονόματος συναρτάται και από τις διαδικασίες του υπερταμείου, αν και η κυβέρνηση θα ήθελε να δώσει από σήμερα το στίγμα της, καθώς εκτιμά ότι η αγορά θέλει να ακούσει το όνομα του νέου επικεφαλής για να καταλάβει εάν η κυβέρνηση εννοεί τα όσα λέει για τη ΔΕΗ. Το βέβαιο είναι ότι και το υπερταμείο κρίνεται για την απόκρισή του (και τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του). 
Σε κάθε περίπτωση το προφίλ του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ θα ταιριάζει με τα θέλω και τις προδιαγραφές τόσο του Κ. Χατζηδάκη όσο και του Κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε οι δύο είναι που έχουν τον τελικό λόγο στο γεμάτο προκλήσεις έργο διάσωσης της ΔΕΗ. Και επομένως ο άνθρωπος που θα κληθεί να το εφαρμόσει θα πρέπει να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης τους.
Και επαναλαμβάνω, θέμα πλαφόν αμοιβής δεν υπάρχει. Ο Μ. Παναγιωτάκης συνέχιζε να εφαρμόζει τον προηγούμενο νόμο με το όριο της αμοιβής γενικού γραμματέα υπουργείου, οικειοθελώς.
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: