DEH

DEH

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Την μέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ξεπούλημα της Μεγαλόπολης και της Μελίτης ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ σε καλό κλίμα υπέγραφαν σύμβαση!-

Υπογράφηκε η Σύμβαση στην ΔΕΗ – Ικανοποιημένη η ΓΕΝΟΠ βλέπει θετικό πρόσημο σε μια κακή σύμβαση
Αλεβίζος Παναγιώτης
 
Υπογράφτηκε χθες Τετάρτη 30 Μαίου η νέα Συλλογική Σύμβαση στην ΔΕΗ.
ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ και Σωματεία φόρεσαν τα κουστούμια τους και σε πολύ καλό κλίμα και διάθεση υπέγραψαν την νέα σύμβαση.Ο Σύλλογος Φύλαξης δεν υπέγραψε την νέα σύμβαση, επίσης πολλά σωματεία αναγνωρίζουν ότι η νέα σύμβαση δεν είναι καλή αλλά υπογράφεται αναγκαστικά επειδή υπάρχει πρόβλημα με την δημιουργία των 2 θυγατρικών σε Μεγαλόπολη και Μελίτη.
Και επειδή η χαρά τους ήταν πολύ μεγάλη δεν μπήκε κανένας στον κόπο να απαντήσει:
Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες και να φτάσουμε τώρα να υπογράψουμε σύμβαση , την ώρα που γίνεται το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ;
Ποιές ήταν οι διαφορές; Τι έδωσε και τι πήρε η ΓΕΝΟΠ;
Μεγάλο ερωτηματικό είναι και το θέμα του τροφείου στο οποίο ακούγονται ήδη πολλές πληροφορίες λάθος. Το τροφείο παραμένει ως έχει μέχρι τέλος του 2018 και για τα έτη 2019-2020 σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα θα πέσει κάτω από το 50% Η σχετική εκτίμηση κόστους της ΔΕΗ δείχνει πολύ συγκεκριμένα νούμερα:
Για τα έτη 2019-2020 λοιπόν η ΔΕΗ θα δώσει 8 εκατ. ευρώ γισα τροφείο και 9 εκατ. ευρώ για πρόσθετη ασφάλιση.Και φυσικά με τα όσα παλιότερα έχουν γίνει γνωστά , όλοι φοβόμαστε για το πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η πρόσθετη ασφάλιση και ποιος τελικά ζήτησε να γίνει; Το ζήτησε η ΔΕΗ η μήπως η ΓΕΝΟΠ; Γιατί η ΔΕΗ να θέλει πρόσθετη ασφάλιση και δεν αφήνει το τροφείο όπως είναι; Βλέπετε ότι αρχίζουν και προκύπτουν πολλά ερωτήματα…
Δυστυχώς όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι η συλλογική σύμβαση πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί λάθος. Πολύ σύντομα θα μας ανακοινώσουν ότι λόγω έλλειψης χρημάτων θα κοπεί εντελώς το τροφείο αλλά η πρόσθετη ασφάλιση θα παραμείνει!!
Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουμε ότι οι εργαζόμενοι που θα πάνε στις θυγατρικές δεν θα καλύπτονται πλήρως από την νέα σύμβαση!
Δυστυχώς οι συνδικαλιστές από την Μεγαλόπολης με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν τόλμησαν να που ούτε λέξη στο συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ, δέχονται αδιαμαρτύρητα όλα όσα γίνονται και στην ουσία με την στάση τους βοηθούν στην περαιτέρω υποβάθμιση της Μεγαλόπολης. Υπάρχει μάλιστα τουλάχιστον ένα σωματείο στην Μεγαλόπολη,  που υπέγραψε την σύμβαση χωρίς να έχει καν σύγκληση του Δ.Σ. !!! Είναι το ίδιο σωματείο που τις προηγούμενες ημέρες κατάφερε να βγάλει 2 ανακοινώσεις , η μια ανυπόγραφη και η άλλη χωρίς να το ξέρουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. !! Φαντάζεστε λοιπόν  τι γίνεται!!
Οι μέρες περνάνε και πολύ σύντομα θα έχει δημιουργηθεί η νέα θυγατρική στην Μεγαλόπολη. Και όπως όλα δείχνουν εργαζόμενοι , συνδικαλιστές, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την νιρβάνα τους , σαν να μην έχει συμβεί τίποτα! Τέτοια απαξίωση και κατάντια δεν έχει ξαναγίνει, δεν μιλάει κανένας, δεν αντιδράει κανένας!
Τετάρτη 30 Μαίου 2018, Η μέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ξεπούλημα της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.
Η μέρα που μπαίνει ακόμα μια ταφόπλακα στην Μεγαλόπολη.
Και η μέρα που μαζεύτηκαν σε πολύ καλό κλίμα Δίοικηση και Συνδικάτα και υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση.
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε!!!

https://kafeneio-megalopolis.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: