DEH

DEH

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ερώτηση Κ. Μπαργιώτα για το κομμένο ρεύμα σε γεωτρήσεις

Παρά τις πολύμηνες προσπάθειες που κάνει η διοίκηση του Οργανισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων του Οργανισμού στις οποίες είναι κομμένο το ρεύμα λόγω χρεών, παραμένει, αναφέρει σε ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής με το Κιν. Αλλαγής, Κώστας Μπαργιώτας.
«Αν δεν ηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις άμεσα, θα
καταστραφούν οι καλλιέργειες ενόψει θέρους. Πρόκειται για πάνω από 11.000 στρέμματα της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα – Φαλάνης – Γιάννουλης που θα καταστραφούν ολοσχερώς.
Η πρόταση για ρύθμιση της οφειλής του Οργανισμού προς της ΔΕΗ, ώστε να επαναηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις, δυστυχώς συνάντησε την άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της επιχείρησης που χαρακτήρισαν ανεπαρκή την πρόταση κάνοντας λόγο και για έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου. Στην τελευταία έκτακτη και κατ’ επείγουσα Γενική Συνέλευση των μελών του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου αποφασίστηκε όλοι οι αρδευτές να καταβάλουν το 50% των φετινών αρδευτικών τελών, ώστε αυτά τα χρήματα να δοθούν αμέσως στη ΔΕΗ ως προκαταβολή για τα παλιά χρέη, για να γίνουν οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στις 65 γεωτρήσεις.
Επειδή η επίρριψη ευθυνών στους αρδευτές τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν αποτελεί λύση» ο βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς πως σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.


https://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: