DEH

DEH

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

MΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ " ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧ/ΓΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ Τ.Ε. - ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και στις θυσίες των εργαζομένων.Αποτελεί, ωστόσο, ημέρα έντονου προβληματισμού γύρω από τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Η Χώρα μας ζει σε συνθήκες μνημονίου και πρωτοφανούς εξαθλίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, με μια σειρά από ζητήματανα είναι προ των πυλών της εφαρμογής τους και για αυτό το λόγο απαιτείται άμεση συστράτευση και αγώνας για
την αποτροπή τους.Κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων η χώρα άλλαξε τελείως μορφή, με αποτέλεσμα να έχει συντελεστεί η πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Η ζωή της πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού άλλαξε προς το χειρότερο ενώ το άγχος και η ανασφάλεια κυριάρχησαν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η ΔΕΗ η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία  που εξασφάλιζε για πάνω από μισό αιώνα  ενεργειακή επάρκεια, ασφάλεια και φτηνή κιλοβατώρα στον Έλληνα καταναλωτή, απειλήθηκε  με εξαφάνιση. Οι πιέσεις της Τρόικας και των συμφερόντων, οι μεθοδεύσεις της προηγούμενων κυβερνήσεων  οδήγησαν  την Δημόσια Επιχείρηση ένα βήμα πρίν την διάλυση, το ξεπούλημα και τον αφανισμό. Σήμερα βιώνουμε μια Πρωτομαγιά βρισκόμενοι στην καρδιά σκληρών πολιτικών διαπραγματεύσεων, ενώ ο “πολιτικός εκβιασμός” των δανειστών δημιουργεί ένα κλίμα οικονομικής ασφυξίας, επιδιώκοντας την αποδυνάμωση του ελληνικού λαού.
Αυτή τη Πρωτομαγιά όλοι μαζί διεκδικούμε, όσα μας στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια. Διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, το δικαίωμα στην ίση εργασία, στην επιβίωση των ανέργων, στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ, στην πρόσθετη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην επαναλειτουργία της μόναδος Νο3 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας και φυσικά, το δικαίωμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Μαχόμαστε για την επαναφορά των συντάξεων, για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, για την ασφάλεια και σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.
Η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ»  του Συλλόγου πτυχιούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.  ΔΕΗ  ζητάει  :
1) Nα μπείτε όλοι στον αγώνα , από όλους τους εργασιακούς χώρους του δημοσίου του ιδιωτικού τομέα, γιατί η υπόθεση της ενέργειας  μας αφορά όλους, έτσι ώστε να μην γινόμαστε αποδέκτες  λάσπης ότι δήθεν αντιδρούμε γιατί χάνουμε δικαιώματα και προνόμια.
2) Να ακούσουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την σημερινή κυβέρνηση  ότι αυτοί που θα παρανομήσουν από πολιτικούς οικονομικούς παράγοντες και στελέχη του κράτους  θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.Επιτέλους ας καταλάβουν ότι  η ΔΕΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός χτίστηκε από το αίμα των πατεράδων μας και ανήκει στον ελληνικό λαό.

3)Να μάθουμε από την κυβέρνηση  ότι υπάρχει σχέδιο πλήρους αξιοποίησης της δημόσιας επιχείρησης και για τα συμφέροντα της ίδιας αλλά κυρίως της οικονομίας της χώρας.

Μια μαζική αντίδραση του κόσμου της εργασίας την ημέρα της Πρωτομαγιάς, είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στους ντόπιους και διεθνείς εκφραστές της λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν για πολλοστή φορά να επιβάλουν.
Η  παράταξη  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ»  του Συλλόγου πτυχιούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.  ΔΕΗ  τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΔΕΗ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ και  ΘΑ  παραμείνει ο βασικός πυλώνας για την παραγωγή ενέργειας προς όφελος των μικρών καταναλωτών και της Ελληνικής οικονομίας.

Σας  καλούμε όλους  να  έρθετε μαζικά να ψηφίσετε στις εκλογές του Συλλόγου στις 20 του Μαη και να αναδείξετε την παράταξη της  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ»   νικήτρια για να ξαναδώσουμε ελπίδα ,προοπτική και αξιοπρέπεια σε ολους τους συναδέλφους μας. ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι μαζί με αγωνιστική ετοιμότητα μπορούμε και πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ μέχρι τέλους.
  
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. –ΔΕΗ 
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: