DEH

DEH

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Λοβέρδος κατά ΥΠΑΠΕΝ για αναβολή συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τη ΡΑΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΒΕΡΔΟΣΓια αθέτηση των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων του υπουργού ΠΑΠΕΝ κάνει λόγο σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι για δεύτερη φορά ο κ. Λαφαζάνης ανέβαλε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τη ΡΑΕ.
Αναλυτικά η επιστολή Λοβέρδου προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου:
Προς: Την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ζ. Κωνσταντοπούλου
Αθήνα, 15 Μαΐου 2015
Κυρία Πρόεδρε,
Καταγγέλλω τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Λαλίστατος, ο νυν υπουργός, ως στέλεχος της αντιπολίτευσης όταν στρεφόταν κατά υπουργών που δεν προσήρχοντο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, φρόντισε αμέσως να τους αντιγράψει. Κατέθεσα γραπτή ερώτηση για την ΡΑΕ στην οποία ουδέποτε απήντησε και η οποία μετατράπηκε σε επίκαιρη ερώτηση, που ήταν να συζητηθεί την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός ζήτησε αναβολή. Προφανώς και την δεχθήκαμε επιδεικνύοντας την οφειλόμενη κατανόηση και η συζήτηση προσδιορίστηκε για σήμερα. Και πάλι ο Υπουργός δεν προσήλθε, επικαλούμενος ομιλία του στο Economist!!!
Επειδή, κυρία Πρόεδρε, η παρουσία του σε συνέδριο μπορούσε να διευθετηθεί χρονικά, ούτως ώστε ο Υπουργός να ασκήσει και τα καθήκοντά του απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, η μη παρουσία του σήμερα εδώ προσβάλλει ευθέως το Κοινοβούλιο. Δυστυχώς οι πρώτες 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνοδεύονται, μεταξύ άλλων, και από την αθέτηση των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των Υπουργών του. Ως Υπουργός που σεβάστηκα τη Βουλή και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ανταποκρινόμενος στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταγγέλλω τον συγκεκριμένο υπουργό και σας καλώ να τον ανακαλέσετε στην κοινοβουλευτική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: