DEH

DEH

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εύπορους μπαταξήδες

Δεκατέσσερις πλούσιοι μπαταξήδες με βίλες, από τη Βούλα μέχρι την Εκάλη, χρωστούσαν έως και τρία χρόνια στη ΔΕΗ κοντά 500.000 ευρώ. Διά της πλαγίας οδού, ένας από αυτούς, με σπίτι 300 τ.μ. στον Βαρνάβα και ενώ είχε να πληρώσει τρία χρόνια, πριν από τέσσερις μήνες κατάφερε να μπει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)!
Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση επιχειρηματία με πέντε από τα πιο γνωστά μπαρ και καφετέριες στην παραλία Θεσσαλονίκης, που χρωστούσε στη ΔΕΗ επί τέσσερα χρόνια κάνοντας τον έναν διακανονισμό μετά τον άλλο, τους οποίους φυσικά ποτέ δεν τήρησε. Μάτι βγάζει και η περίπτωση των έξι ξενοδοχείων στη Ρόδο, που βρέθηκαν να έχουν αφήσει φέσι στη ΔΕΗ κοντά στο εκατομμύριο ευρώ.

Σε όλους αυτούς τους εύπορους που μέχρι πρότινος επικαλούνταν αδυναμία πληρωμής, πρόσφατα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, αλλά αμέσως μετά έσπευσαν όλοι να διακανονίσουν την οφειλή.
Οι εύποροι μπαταξήδες έχουν μπει στο στόχαστρο του νέου προέδρου της επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη, αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο μένει να φανεί αν η στροφή αυτή είναι απλώς μια «επικοινωνιακή φωτοβολίδα» της νέας διοίκησης όπως και του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ή το κυνηγητό προς την κατεύθυνση αυτή θα έχει και συνέχεια.
Ολοι τους έχοντες, όλοι τους «μπαινόβγαιναν» τα τελευταία χρόνια σε διακανονισμούς χωρίς φυσικά να τους εφαρμόζουν, μέχρι που έπεφτε κάποιο τηλεφώνημα από πολιτικό «φίλο», το ρεύμα επανερχόταν και οι οφειλές συνέχιζαν να συσσωρεύονται.
Θα αλλάξει αυτό το καθεστώς; Ιδωμεν. Πάντως, μόνο το τελευταίο 15νθήμερο η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε 14 βίλες στην Αττική και σε πάνω από 200 καφετέριες, ξενοδοχεία και μεγάλες επιχειρήσεις πανελλαδικά. Η συνολική οφειλή τους, κοντά στο εκατ. ευρώ, σταγόνα στα εκατοντάδες εκατομμύρια που υπολογίζει η επιχείρηση να εισπράξει από όσους «μπορούν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν».
Είναι μόνο η αρχή, λένε από τη ΔΕΗ. Από τον Ιούλιο και μετά, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή το καινούργιο λογισμικό που απέκτησε, το οποίο της επιτρέπει να κάνει κατηγοριοποιήσεις και διασταυρώσεις, το κυνήγι των μεγαλομπαταξήδων θα γίνει στοχευμένα.
Και όσο θα ξεψαχνίζει τις περιπτώσεις των μπαταξήδων, θα ανακαλύπτει και άλλους όπως ο ιδιοκτήτης της βίλας στον Βαρνάβα που ενώ χρωστούσε 35.000 ευρώ, βρήκε κάποια τρύπα και χώθηκε στο ΚΟΤ. Τα δικαιολογητικά που είχε προσκομίσει, τώρα θα επανελεγχθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: