DEH

DEH

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Λευτέρης Ιωαννίδης απευθυνόμενος στην παράταξη Μαλούτα: “Aν πιστεύετε ότι το μέλλον της περιοχής, η πρώτη προτεραιότητα, είναι η Πτολεμαίδα V, λυπάμαι, έχουμε τεράστια διάσταση απόψεων” – Aναβλήθηκε τελικά η συζήτηση για τη ΔΕΗ, μετά από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης

Διαφωνίες και εντάσεις, για το εάν θα έπρεπε να συζητηθεί το προγραμματισμένο θέμα ημερήσιας διάταξης για τη ΔΕΗ, στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, την Τετάρτη (20/5), επικράτησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κορυφαίου συλλογικού οργάνου. Η άποψη που εξέφρασε η παράταξη του Λάζαρου Μαλούτα, ήταν να πραγματοποιηθεί  –  κάποια άλλη στιγμή – μια συνεδρίαση για την Πτολεμαΐδα V,  παρουσία όλων των φορέων της περιοχής (εργατικά κέντρα, συνδικαλιστικά σωματεία κτλ.) και όχι αποκλειστικά και μόνο μεταξύ των παρατάξεων του σώματος. Από την πλευρά του ο
δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, επέμεινε πως το θέμα της ΔΕΗ θα έπρεπε να συζητηθεί  στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και προετοιμαστεί ο ίδιος,  σε σχέση με το ενεργειακό μέλλον της περιοχής και τη μεταλιγνιτική περίοδο,  …και όχι σε άλλη συνεδρίαση, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση, σε μια συζήτηση αποκλειστικά και μόνο για την Πτολεμαΐδα V. “Όταν συζητούσαμε γι’ αυτό το θέμα, κατέληγε πάντα σ’ ένα καβγά με τους συνδικαλιστές. Αυτό θέλετε να επαναλάβουμε; Δηλαδή θέλετε να μιλήσουμε για την 5η μονάδα; Θέλετε να μάθετε ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει ο δήμος Κοζάνης; Kουβέντες με τους φορείς θα γίνουν, χρόνος υπάρχει. Είναι προφανής η πρόθεση να στήσουμε ένα δικαστήριο απέναντι στο δήμαρχο, γιατί έχει άλλη άποψη για την Πτολεμαΐδα V. Aν πιστεύετε ότι το μέλλον της περιοχής, η πρώτη προτεραιότητα, είναι η Πτολεμαΐδα V, λυπάμαι, έχουμε τεράστια διάσταση απόψεων”, ανέφερε  ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδης, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του στο αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης, να αποσυρθεί το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης από τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Δεν έχουμε κανένα σκοπό να κινηθούμε στην κατεύθυνση που ανέφερε ο δήμαρχος. Κανέναν, απολύτως! Σε μια τέτοια συζήτηση όμως, ακόμη και σε μια γενικότερη κουβέντα για τη ΔΕΗ, πρέπει να έχουμε και τη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων της περιοχής, της περιφέρειας κ.α.”, ανταπάντησε ο Λάζαρος Μαλούτας.


Τελικά το θέμα απεσύρθη και ο δήμαρχος Κοζάνης, περιορίστηκε σε μια γενική τοποθέτηση περί της μεταλιγνιτικής περιόδου και στο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης για το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία και τις πρακτικές που ακολουθούνται εκεί για τις αποκαταστάσεις εδαφών σε ανενεργά λιγνιτωρυχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: