DEH

DEH

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για tomadakhs manolhs Συναδέλφισσες –φοι,
Μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας και οι εργαζόμενοι βιώνουν τον εφιάλτη των μνημονιακών πολιτικών, χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ τις λιτότητας και της οικονομικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι δανειστές στη χώρα μας, το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.
Διατήρησε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ
αναμένεται η υπογραφή και στον ΑΔΜΗΕ, αντίστοιχη των άλλων εταιρειών. Σ. Συμβάσεις που διορθώνουν αδικίες πολλών ετών και διεκδικήσεις της ΕΤΕ/ΔΕΗ εδώ και μια εικοσαετία.
Την Πέμπτη 30-4-2015 υπογράψαμε ως ΕΤΕ/ΔΕΗ, μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της, την νέα ΣΣΕ στο ΔΕΔΔΗΕ μετά από μακρά χρονική διάρκεια διαπραγματεύσεων, κόντρα στα προσκόμματα και αναχώματα που προσπαθούσαν εδώ και καιρό να επιβάλουν πολιτικοί και κυρίως συνδικαλιστικοί παράγοντες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα συνδικαλιστικά στελέχη με πλάγιο και ανήθικο τρόπο έκαναν τα πάντα για τη ματαίωση της υπογραφής της Σ. Σύμβασης, με μόνο στόχο την απαξίωση της σημερινής συνδικαλιστικής ηγεσίας στα μάτια των συναδέλφων και την ικανοποίηση των κομματικών τους σχεδίων.
Επένδυαν στην μη υπογραφή της Σύμβασης, κυρίως στο ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να είναι αδύνατη η επιστροφή του επιδόματος επικινδύνου εργασίας στους Τ4Α, με αποτέλεσμα η απογοήτευση που θα προέκυπτε μεταξύ των συναδέλφων, θα ήταν για αυτούς τους νεόκοπους προστάτες τους, η μεγαλύτερη «επένδυση» για την επίτευξη των προσωπικών και συνδικαλιστικών σχεδιασμών τους, έχοντας ως μεγάλα θύματα τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, της οποίας καπηλεύτηκαν τον αγώνα τους.
Είναι γνωστό σε όλους. ότι το σοβαρό αυτό πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με τη Συλλογική Σύμβαση του 2012, από αυτούς που είχαν την ευθύνη τότε, αλλά δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αδίκως οι συνάδελφοί μας στην κατηγορία Τ4Α και το μόνο που κάναμε τώρα είναι να διορθώσουμε τα δικά τους λάθη.

Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς δεν ήταν τυχαίο οι επιλεγμένες διαρροές που γίνονταν στα Μέσα Ενημέρωσης και στην πολιτική ηγεσία και την απίστευτη κατασυκοφάντηση που ακολούθησε, με σκοπό να ακυρώσουν την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, εξυπηρετώντας έτσι, συνειδητά ή ασυνείδητα, διάφορα συμφέροντα ξένα προς εμάς.
Παραπληροφορούσαν τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο της Σ. Σύμβασης, λέγοντας τους ότι είναι καταστροφική. Όταν θεσμοθετούνταν για πρώτη φορά κοινωνικός μισθός, οι ίδιοι δήλωναν ότι δεν τον θέλουν, αλλά όπως απεδείχθη στη συνέχεια είναι οι ίδιοι που πρώτοι το ζητάν μετά την υπογραφή της ΣΣΕ.
Αυτή είναι η νέα συνδικαλιστική ηθική που πρεσβεύουν και οραματίζονται για το μέλλον των εργαζομένων, αναζητώντας κομματική στέγη και προστασία, κόντρα στο κοινό συμφέρον.
Έφτασαν σε σημείο, βολεμένοι ψευτοεπαναστάτες που μεταπήδησαν από την Ανταρσία στο Σύριζα, ως συνήθεις γυρολόγοι, να στείλουν επιστολή στον αρμόδιο υπουργό ενέργειας, ώστε να τον επηρεάσουν αρνητικά και να ασκήσει πιέσεις στη μη υπογραφή της ΣΣΕ.
Σύλλογοι όπως : ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, ΣΕΠ-ΔΕΗ, ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ και ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΥΡΙΟ, χρησιμοποίησαν ακόμη και νομικά μέσα, κάνοντας δικαστική προσφυγή για την αποφυγή υπογραφής της ΣΣΕ, καθώς δεν την αναγνωρίζουν όπως οι ίδιοι λένε.
Οι μειοψηφίες δεν είναι δυνατόν να επιβάλουν της απόψεις τους με αντιδημοκρατικό τρόπο, οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας, γιατί στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Όσοι απεργάζονταν τη ματαίωση της ΣΣΕ, εκπροσωπούσαν άλλου είδους συμφέροντα, όχι αυτά των εργαζομένων, οι οποίοι και θα μας κρίνουν όλους.
Το συνδικάτο, βρισκόμενο σε μια δύσκολη συγκυρία, έδωσε το ελάχιστο που θα μπορούσε να δώσει στους εργαζόμενους και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να δώσει περισσότερα, με βάση την οικονομική κατάσταση της χώρας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: