DEH

DEH

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανάπτυξη στη βάση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και όχι «Ευρώπη δύο ταχυτήτων», ζήτησε ο Κ. Πουπάκης σε παρέμβασή του προς τους Επιτρόπους Rehn και Andor

Με κεντρικό αίτημα η πολυπόθητη ανάκαμψη να συνδυαστεί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη θωράκιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης απηύθυνε σχετικό ερώτημα προς τους κ.κ. Oli Rehn, Αντιπρόεδρο και Επίτροπο Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων και Lazlo Andor, Επίτροπο Απασχόλησης,Κοινωνικών Υποθέσεων & Κοινωνικής Ένταξης.
Σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28.11.2012 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τον «Οικονομικό διάλογο για την Ετήσια Έρευνα Ανάπτυξης», ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισημαίνοντας ότι το «αναπτυξιακό στοίχημα» πρέπει να κερδηθεί έτσι ώστε να μην καταλήξει οριστικά σε «αναπτυξιακό πρόβλημα», έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:
"Το θέμα της ανάπτυξης αποτελεί κορυφαίο ζήτημα, γιατί συνδέεται άμεσα τόσο με την προοπτική της ενωμένης Ευρώπης, όσο και με την επιβίωση πλέον των κοινωνιών της.
Όταν, μάλιστα, σε ορισμένα κράτη-μέλη με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η ανταγωνιστικότητα αναζητήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέσα από τη συρρίκνωση του εργασιακού κόστους και την περικοπή κοινωνικών δικαιωμάτων, ανακυκλώνοντας έτσι ύφεση και ανεργία με επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις.
Ποιοί, λοιπόν, μπορούν να είναι οι βασικοί άξονες του νέου αναπτυξιακού σχεδίου ώστε η Ένωση να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς να υπονομεύεται η κοινωνική της διάσταση, αλλά και να προσελκύονται επενδύσεις χωρίς να δημιουργείται μια «Ευρώπη δυο ή και περισσότερων ταχυτήτων»;"
Στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος κ. Andor, αφού χαρακτήρισετην Ελλάδα ως «δύσκολη περίπτωση»,διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας(ΔΟΕ) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι γίνεται σεβαστό το Κοινοτικό Κεκτημένο και προάγεται ο κοινωνικός διάλογος στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------
  Έλληνες Μαθητές συζητούν για το Περιβάλλον και το ζήτημα της μόλυνσης του ποταμού Ασωπού
 
Εκδήλωση με θέμα την "Προστασία του Περιβάλλοντος" διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων καθώς και του Ελληνικού
Σχολείου των Βρυξελλών
πήραν το βήμα στην Ευρωβουλή εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για περιβαλλοντικά ζητήματα, με έμφαση στο θέμα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και δη του ποταμού Ασωπού - με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οιΈλληνες Ευρωβουλευτές μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Γ. Κουμουτσάκος, Ν. Χρυσόγελος και Θ. Σκυλακάκης.
Την ημερίδα χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών, συγχαίροντάς τους για την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία τους.
Ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης, ως οικοδεσπότης, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα και η κοινωνία, επαίνεσε το Κ.ΑΝ.Ε.Π., τους μαθητές και τους καθηγητές για την προσπάθειά τους, δίνοντας έμφαση στο ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να φτάνει η φωνή της νεολαίας και τα προβλημάτά της. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αφού υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος,επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα υιοθέτησης νέων μεθόδων παραγωγής,φιλικών προς το περιβάλλον, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν νέες ευκαιρίες ασφαλούς και αξιοπρεπούς απασχόλησης και να προάγουν ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας, επικερδές και υπεύθυνο, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ιδιαίτερα πρόσφορο για επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: