DEH

DEH

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Χρειάζεται αλλαγή της διαχείρισης και κλιμάκωσης του αγώνα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Ύστερα από την ταραχώδη πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ και την "απόφαση" συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή την προσεχή Κυριακή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
Υπήρχε πρόταση των ενεργειακών σωματείων της Δυτικής Μακεδονίας στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας που έγινε στις 6-11-12 για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ για την περαιτέρω έκβαση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων η οποία και έγινε αποδεκτή από την Ομοσπονδία (αν και το καταστατικό δεν το αναφέρει εν ώρα απεργίας), όμως δεν είχε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια στο τελευταίο Δ.Σ.(που έγινε στις 8-11-12) πριν συζητηθούν τα θέματα για την εξέλιξη της απεργίας τέθηκε ζήτημα από την ΠΑΣΚΕ-Συνεργαζόμενοι στο Δ.Σ για καταστατικό θέμα με την αναπλήρωση των τακτικών μελών λόγω κολλήματος αλλά και με τα ζητήματα της απεργίας.

Τότε δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα χάος και ένταση με αποτέλεσμα την αποχώρηση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας"(ΠΑΜΕ) και της ΑΚΕ. Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ αν και αναγνώρισε την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου σε ένα διαδικαστικό θέμα -όπως αυτό προτάθηκε - αναγκάστηκε να αποχωρήσει μη αποδεχούμενη την απαράδεκτη διαδικασία. Οποιαδήποτε πρόταση γίνεται από τα σωματεία πρέπει να γίνεται αποδεκτή αλλά και τα σωματεία -μέλη πρέπει να παίρνουν το λόγο ώστε να τεκμηριώνουν τις δικές τους προτάσεις.


Μετά την τοποθέτηση όλων των παρατάξεων και ψηφοδελτίων και την αποχώρηση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Αντώνης Καρράς δήλωσε τα εξής:

Η παράταξη μας σε καμία περίπτωση δεν αποποιείται τις ευθύνες της για την έκβαση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ διαχρονικά όλα τα χρόνια με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιαδήποτε διοίκηση ήταν μπροστά σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις της Ομοσπονδίας.

Προτείναμε ως παράταξη την συνέχιση του αγώνα, όμως με τα σημερινά απογοητευτικά αποτελέσματα συμμετοχής, ίσως χρειάζεται αλλαγή της διαχείρισης και κλιμάκωσης του αγώνα καθώς επίσης και άλλες μορφές δράσης που μπορεί και πρέπει να κάνει το σημερινό θεσμοθετημένο όργανο της ΓΕΝΟΠ. Εμείς ως ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ ακόμα μια φορά δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε όποια απόφαση που θα παρθεί σήμερα(8-11-12) από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ καλεί τα μέλη της και όλους τους εργαζομενους να συμμετέχουν πιο δυναμικά στη απεργία.


Καλούμε επίσης όλους τους συνάδελφους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Κυριακή 11/11/2012 ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στις 17.00 στο Σύνταγμα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ “ΔΡΟΜΟ”

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ –
ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: