DEH

DEH

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ

Συναδέλφισσες, φοι, Το συνδικάτο σας, η ταξική και πρωτοπόρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που βάζουν ζήτημα λαθεμένης στρατηγικής του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που πιστεύουν ότι ένα
ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΣΕΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Ο ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΣ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ

ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συναδέλφισσες, φοι,

Το συνδικάτο σας, η ταξική και πρωτοπόρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που βάζουν ζήτημα λαθεμένης στρατηγικής του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄εκείνα τα συνδικάτα που πιστεύουν ότι ένα μέρος της ηγεσίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν έχει την στάση που θα έπρεπε και
κυρίως δεν οργανώνει τον αγώνα έτσι όπως θα έπρεπε, ώστε να είναι αγώνας για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές και όχι απλά να διαμαρτυρηθούμε ή να κλάψουμε γι΄αυτές.

Ξεκινάμε αυτή την ανακοίνωση κατ΄ αυτόν τον τρόπο γιατί χθες για μια φορά ακόμα το εργατικό κίνημα της χώρας μας ηττήθηκε, δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα.

Η απάντηση στο γιατί έγινε αυτό, γιατί 2,5 χρόνια τώρα δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε και να πάψουμε να μετράμε απώλειες παρ΄ότι οι εργαζόμενοι είμαστε εκατομμύρια, εκτός των άλλων, εδράζεται στο ότι ο κόσμος που εκπροσωπούμε κυρίως λόγω της απαράδεκτης και λαθεμένης τακτικής της ΓΣΕΕ (ιδεολογικά – οργανωτικά) έχει χάσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του σ΄εμάς που τον εκπροσωπούμε.

Απ΄αυτή την κριτική δεν εξαιρούμε ούτε τους εαυτούς μας.

Συνέπεια της απαράδεκτης αυτής στάσης μέσα σ΄όλα είναι να έχει περάσει και η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Αυτά τα δύο στοιχεία (της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και της έλλειψης εμπιστοσύνης) βρήκαν έδαφος και καλλιεργήθηκαν στην στάση της χαλαρής αντιμετώπισης της ΤΡΟΙΚΑΣ και στη βάση του ότι ως συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε ηττηθεί ιδεολογικά με αποτέλεσμα να έχει πιάσει τόπο η μαύρη προπαγάνδα του συστήματος, «ότι δεν γινόταν αλλιώς» και «ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική». Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να ξεσκεπάσουμε τα ψέματά τους και να αναδείξουμε την άλλη πολιτική και όλα αυτά μαζί με την λαθεμένη στάση μας εξηγούν τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής και στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια.

Βεβαίως έξω απ΄αυτά τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής δεν έχει μείνει ούτε η ΓΕΝΟΠ που ο κόσμος μας (κακώς βέβαια) κυρίως κινητοποιείται για τα ιδιαίτερα ζητήματα του χώρου.

Ως ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ως υπεύθυνοι αγωνιστές

Θα ήταν ασέβεια για την εικόνα που επικρατεί στο χώρο μας να μην αναγνωρίσουμε και τις δικές μας ευθύνες. Όμως επειδή τα ποσοστά συμμετοχής είναι σχεδόν παντού τα ίδια κατά την άποψη μας ο πρώτος που ευθύνεται γι΄αυτό είναι η λαθεμένη στρατηγική των 24ώρων εκτονωτικών και αναποτελεσματικών απεργιών της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που η ηγεσία της παρ΄ ότι έχει απαξιωθεί πλήρως στα μάτια των εργαζομένων, εξακολουθεί να μένει γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας, αδυνατώντας να δει, να αντιληφθεί και να αφουγκραστεί την άποψη των εργαζομένων.

Τελευταία απόδειξη για το ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν θέλει να δει και να αναγνωρίσει τα λάθη της, ήταν η δικαιολογία που βρήκε για να απαντήσει γιατί στο χώρο της προχθεσινής συγκέντρωσης δεν υπήρχε εργαζόμενος. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι έφταιγε η απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει έρχεται και με τα πόδια όπως και τα εκατομμύρια που πήγαν στην δουλειά τους.

Με βάση αυτή την διαπίστωση ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με άλλα συνδικάτα ήδη έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα για την αλλαγή της στρατηγικής της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

μόνο έτσι
  • Øθα πάψουμε να μετράμε ήττες και απώλειες
  • Øτο εργατικό κίνημα θα βρει τη δύναμη του και θα τους σταματήσει
  • Øθα ξανακερδηθεί η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη των εργαζομένων
  • Øθα ακυρωθεί η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
  • Øθα αυξηθούν τα ποσοστά συμμετοχής.
Μέχρι να επιτευχθεί αυτό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που ο λόγος της ήταν πάντα κρυστάλλινος και δεν έλλειψε ούτε στιγμή από την πρώτη γραμμή των αγώνων θα συνεχίσει την προσπάθεια για να εμφυσήσει το πνεύμα της αντίστασης και ανεξάρτητα από το πόσο ανταποκρίνονται η όχι οι εργαζόμενοι κάθε φορά θα παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

Οφείλει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις γιατί αυτός που πρέπει να είναι απολογούμενος, εάν θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος στα συνδικάτα, δεν πρέπει να είναι το συνδικάτο αλλά ο κόσμος εάν και εφόσον δεν συμμετέχει.

Σήμερα δυστυχώς αυτός που πρέπει να απολογηθεί είμαστε εμείς και όχι ο κόσμος γιατί χωρίς να χαϊδεύουμε το κόσμο που βεβαίως έχει τις δικές του ευθύνες ο πρώτος που δεν τραβάει είμαστε εμείς, η συνδικαλιστική ηγεσία.

Με βάση όλα αυτά, η απόφαση μας (γιατί αυτή είναι η σωστή απόφαση πολιτικά) παρότι γνωρίζουμε ότι μόνα τους λίγα συνδικάτα δεν πρόκειται να νικήσουμε είναι, να συνεχίσουμε τον αγώνα, να συνεχίσουμε την απεργία σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Με αυτή μας την απόφαση, θέλουμε να δείξουμε το σωστό δρόμο, και να ξανακερδίσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Κανονικά η στάση όλων μας, γιατί αυτό επιβάλλει ο βάρβαρος προϋπολογισμός τους, θα έπρεπε να συμπυκνώνεται στην φράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ».

Το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι αυτή την στάση δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι για να κάνουμε το ίδιο.

Οι συνδικαλιστές θα μείνουμε όρθιοι, έτσι θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα, έτσι θα ξανανθίσει το δένδρο του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μας δουν πρώτους στο ξέφωτο για να πειστούν και να έρθουν κοντά μας.

 
ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ

ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: