DEH

DEH

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ


Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υπερασπιστεί ή  θα καταδικάσει αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι επίορκοι ή ακατάλληλοι(αυτό άλλωστε είναι δουλειά του πειθαρχικού συμβουλίου) αλλά δεν μπορώ να μην αντιδράσω σε αυτό το σφυροκόπημα που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες από δημοσιογράφους και κανάλια από υπουργούς και βουλευτές για τις απολύσεις στο δημόσιο, αν και πως πρέπει να γίνουν.

Ακούμε για χιλιάδες υπαλλήλους που δεν εργάζονται,που"εκμεταλλεύονται" κανονισμούς  εργασίας άλλους που χρηματίζονται κ.λ.π. .

Εδώ και χρόνια ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ή οι κανονισμοί των ΔΕΚΟ λειτουργούσαν και ήταν αποτελεσματικοί για τους πιο πάνω υπαλλήλους. Τώρα βέβαια με το μνημόνιο έπεσαν οι μάσκες. Η υποκρισία περισσεύει όταν ακούμε βουλευτές ή υπουργούς να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων σαν επίορκους και ακατάλληλους.

 Ακουω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με περισπούδαστο ύφος να επιμένει για τον διωγμό αυτών των υπαλλήλων.
Ξεχνάει βέβαια ότι και αυτός είναι δημόσιος άνδρας και το όνομά του είναι από τα πρώτα που ακούστηκαν στη λίστα της Siemens. Με τη λογική του λοιπόν τώρα θα έπρεπε να ήταν άνεργος το ίδιο θα έπρεπε να έχει συμβεί και με όλους τους εμπλεκόμενους στη λίστα Siemens που "έπαιρναν" δωράκια από τη Siemens.Τι θα συνέβαινε εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν προϊστάμενος ή διευθυντής σε κάποια Δ.Ο.Υ. και κάλυπτε για 2 χρόνια 1900 φοροφυγάδες; Τι θα συνέβαινε εάν ο κ. Βενιζέλος ήταν δημόσιος υπάλληλος και κρατούσε για 2 χρόνια κλειδωμένο το DVD της λίστας Lagarde στο συρτάρι του;; Όλοι οι παραπάνω θα ψηφήσουν και θα συναινέσουν στο να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι και να μείνουν στο δρόμο αυτοί και οικογένειές τους!

   Ο σημερινός υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης και ο πρωθυπουργός του μνημονίου κ. Παπαδήμος είναι αυτοί που αλλοίωσαν και μαγείρεψαν τα στοιχεία και μας έβαλαν στην ευρωζώνη και τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε και τα ζούμε σήμερα.Εαν με την λογική των "σωτήρων" μας οι κύριοι αυτοί υπάγονταν στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα θα έπρεπε να έχουν πάει σπίτια τους αντί του να επιμένουν να μας σώσουν.

   Είναι σήμερα η βουλή και οι 300 σε θέση να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων ή είναι μια συντεχνία που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προστατέψει τους κάθε λογής Τσοχατζόπουλους; Δεν βλέπουν, δεν ακούν τίποτα εκεί στο ναό της δημοκρατίας;; Όλα τα κακά του έθνους είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες οι άνεργοι; Το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφηστεί την Τετάρτη θα είναι η ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από αυτά που είχαν κατακτηθεί πριν χρόνια με αγώνες. Οι εκλεκτοί του λαού θα πρέπει, έστω και την τελευταία στιγμή, να σηκώσουν το ανάστημά τους και να πουν όχι σε αυτά τα μέτρα που διαλύουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.

 

                                     Στυλιαράς Παναγιώτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: