DEH

DEH

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ





Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου καλείται να εναρμονίσει το καταστατικό της με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη το Σεπτέμβριο και με την οποία καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε αρκετές ΔΕΚΟ (μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ) προκειμένου να καταστεί εφικτή και να προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.

Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων με τους δανειστές και αιχμή του

δόρατος των τροποποιήσεων στο καταστατικό της ΔΕΗ, αποτελεί η κατάργηση της απαγόρευσης για μείωση του ποσοστού του δημοσίου κάτω από το 51%.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε και συζητήθηκε - μεταξύ άλλων - και το θέμα «Τροποποίηση και κωδικοποίηση του Καταστατικού της Δ.Ε.Η. Α.Ε.» που αφορούσε στην κατάργηση του άρθρου 8 που αναφέρεται ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει μετοχές κάτω του 51%.

Στο συγκεκριμένο θέμα οι δύο (2) εκπρόσωποι των εργαζομένων (Καραβασίλης Ι. & Μπουζούλας Ε.) δεν ψήφισαν κατά της πρότασης αυτής αλλά προτίμησαν την στάση της αποχής στην ψηφοφορία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πολιτικοσυνδικαλιστική στάση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο θέμα η οποία απέχει ακόμη και από τις αποφάσεις των Συνεδρίων της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στην ουσία εναρμονίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές καθώς και με τις αποφάσεις της Διοίκησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθώς και όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν για την αναντιστοιχία της  στάσης των εκπροσώπων μας με τις αποφάσεις του Συνδικάτου.

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ» απέναντι στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ενεργειακού δυναμικού της χώρας, μαζί και τη μεγαλύτερη Ελληνική Επιχείρηση, τη ΔΕΗ, θα αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές Κυβέρνησης - Τρόικας και της Ε.Ε. των «απελευθερώσεων των αγορών», για μια ΔΕΗ Ενιαία και Καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: