DEH

DEH

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ

Καταγγέλλει για εκφυλισμό την πλειοψηφία
της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Για εκφυλισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών και υπονόμευση των κινητοποιήσεων κατήγγειλε χτες το απόγευμα η «Αγωνιστική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Η καταγγελία έγινε στην αρχή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και ύστερα από αυτό η «Αγωνιστική Συνεργασία» αποχώρησε, αφού πρώτα δήλωσε ότι θεωρεί σε ισχύ την απόφαση που έχει ληφθεί για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Αφορμή για την καταγγελία έγινε η πολύωρη καθυστέρηση της έναρξης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και κυρίως της ΔΑΚΕ. Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει χτες στις 2 το μεσημέρι. Τελικά και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα!
Αργότερα αποχώρησαν και οι δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ δηλώνοντας απλώς ότι θεωρούν σε ισχύ την απόφαση για τις απεργίες. Τελικά, ύστερα από έντονους διαπληκτισμούς κυρίως μεταξύ των... δύο ΠΑΣΚΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο διαλύθηκε και εκ των πραγμάτων η απεργία συνεχίζεται μέχρι και την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αξίζει ακόμα να προστεθεί ότι πέρα από τα όσα έγιναν στο Διοικητικό Συμβούλιο η πλειοψηφία υπονόμευσε την ίδια την απεργία (που η ίδια έχει αποφασίσει) καθώς δεν έκανε τίποτα για την προετοιμασία της, ούτε τη στηρίζει όσο διαρκεί. Αντιθέτως πολλές είναι καταγγελίες για συνδικαλιστές που λένε στους εργαζόμενους αντί να κάνουν απεργία να παίρνουν ρεπό ή άδεια.
Νωρίς το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Αθήνα για δύο περίπου ώρες. Σε τέτοιες κινήσεις καταφεύγει συχνά - πυκνά η συνδικαλιστική πλειοψηφία προκειμένου να χτίσει το αγωνιστικό της προσωπείο και να συγκαλύψει τη στήριξη που προσφέρει στην πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: