DEH

DEH

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στο ΤΑΥΤΕΚΩ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ι. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Κατά τη συνάντηση που είχαμε οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. με επιτροπή των εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ, ενημερωθήκαμε για το σοβαρό εργασιακό πρόβλημα που βιώνουν οι συνάδελφοί μας. Θέσαμε το θέμα στο Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. και συγκροτήθηκε επιτροπή από τους κ.κ. Β. Μπουζούλα-Μέλος Δ.Σ., Ι. Καραβασίλη-Μέλος Δ.Σ., Γ. Δαμάσκο-Δ/ντή ΔΑΝΠ, Α. Αντωνιάδου-Βοηθό Δ/ντή ΔΑΝΠ, Γρ. Κουκέα-Δ/ντή Κλάδου Εργ. ΣΧ. ΔΝΥ και Ι. Αντωνέλλο-Δικηγόρο ΔΝΥ. Η Επιτροπή συναντήθηκε την Παρασκευή 26/10/2012 με τον κ. Δουφεκτσή, Δ/ντή του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, και τη Νομική Υπηρεσία.
Από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διάθεση να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Προτάθηκε από το Υπουργείο το Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. να αποφασίσει το προσωπικό που θέλει να επιστρέψει στη ΔΕΗ Α.Ε. και το υπόλοιπο που θα παραμείνει να συμπληρωθεί ο μισθός πέραν του ενιαίου μισθολογίου, για να διασφαλισθούν οι αποδοχές όσων παραμείνουν στον ΕΟΠΥΥ. Το υπάρχον αποσπασμένο προσωπικό είναι:

Ø Στο ΙΚΑ 37 εργαζόμενοι διοικητικοί

Ø Στο ΕΤΕΑΜ 17 εργαζόμενοι διοικητικοί

Ø Στο ΤΑΥΤΕΚΩ 11 εργαζόμενοι διοικητικοί

Ø Στον ΕΟΠΥΥ 501 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων

- 102 γιατροί εκ των οποίων 24 άνω των 60 ετών
- 126 νοσηλευτικό προσωπικό
- 270 εργαζόμενοι διοικητικοί
- 18 κοινωνικοί λειτουργοί και
- Κάποιοι οδηγοί-φύλακες και κλητήρες.
Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής που είχαμε τη Δευτέρα 5/11/2012 παρουσία του Προέδρου κ. Α. Ζερβού, των Γεν. Δ/ντών Παραγωγής κ. Ι. Κοπανάκη, Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γ. Αγγελόπουλου, Ορυχείων κ. Π. Νικολακάκου, Εμπορίας κ. Λ. Καραλάζου, του Νομικού Συμβούλου κ. Α. Οικονόμου και τις Δ/ντριες Ανθρώπινου Δυναμικού κα. Ε. Κουμιώτου και Δ. Μίκου, μεταφέρθηκαν οι απόψεις του Υπουργείου Εργασίας για να διαμορφώσουμε τη θέση μας ως ΔΕΗ Α.Ε.
Διαπιστώθηκε από τη συζήτηση ότι υπάρχει διάθεση να δοθεί λύση. Η τοποθέτηση του Προέδρου κ. Α. Ζερβού ήταν πολύ θετική και δίνει οριστική λύση.

Η επιχείρηση έχει ανάγκες από προσωπικό. Όλες οι Γενικές Δ/νσεις, άρα άμεσα να γίνει το πρώτο βήμα καλύπτοντας ανάγκες τις επιχείρησης από περίπου 300 διοικητικούς εργαζόμενους. Δεύτερο βήμα είναι να δούμε τις ανάγκες των Ορυχείων, των Σταθμών και όλων των Γενικών Δ/νσεων σε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς εργασίας. Το προσωπικό που θα παραμείνει στον ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και ΤΑΥΤΕΚΩ θα είναι αριθμητικά πολύ μικρότερο, καλύπτοντας τη μισθολογική διαφορά τους από το Ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει στο Δημόσιο.

Αυτή η πρόταση θα περάσει στο επόμενο Δ.Σ. ώστε μέσα στο Νοέμβριο να κλείσει οριστικά και όσο το δυνατόν καλύτερα το ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα που βιώνουν οι συνάδελφοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: