DEH

DEH

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Διοικητική Ανάκριση για το "ριφιφί" Φωτόπουλου


Σε εξέλιξη από τα μέσα Οκτωβρίου βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Ανάκριση, που ξεκίνησε με εντολή της διοίκησης της ΔΕΗ αμέσως μετά τα γεγονότα του περασμένου μήνα όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Φωτόπουλο εισέβαλαν και κατέλαβαν το κέντρο μηχανοργάνωσης και στο διάστημα που το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη, υπέκλεψαν στοιχεία για λογαριασμούς πελατών της ΔΕΗ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η σύσταση της ΕΔΑ δε δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ από την εταιρεία παρότι το θέμα είχε πάρει διαστάσεις εκείνες τις ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και βουλευτές όπως ο κ. Α. Γεωργιάδης, παρενέβησαν με δηλώσεις τους στην υπόθεση ζητώντας να υπάρξουν κυρώσεις για τη συμπεριφορά του κ. Φωτόπουλου.
Αντικείμενο της ΕΔΑ, όπως πληροφορήθηκαν οι άμεσα
εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, είναι η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προσωπικά δεδομένα πελατών έφτασαν στα χέρια των συνδικαλιστών, οι οποίοι με τη σειρά τους τα δημοσιοποίησαν μέσω συνέντευξης τύπου.
Πάντως, το έργο της επιτροπής είναι πολύ πιο εύκολο από όσο θα νόμιζε κάποιος καθώς ο ίδιος ο κ. Φωτόπουλος έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι τα στοιχεία για τους λογαριασμούς των πελατών υπεκλάπησαν κατά τη διάρκεια της κατάληψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το πόρισμα της ΕΔΑ δεν αναμένεται να εκδοθεί πριν από τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα που διεξάγουν την ανάκριση, επίσης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τη ΔΕΗ.
Μόλις το πόρισμα εκδοθεί θα διαβιβαστεί στο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό μετέχει και εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ.
Αλλά και επί της ουσίας, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές εντός της εταιρείας, τόσο οι συνδικαλιστικοί νόμοι, όσο και ο κανονισμός προσωπικού, στην ουσία αποτελούν μια σχεδόν αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας, η οποία δεν επιτρέπει στην πράξη καμία κύρωση για συνδικαλιστές της επιχείρησης.
Αυτό διαπιστώθηκε και σε άλλες περιπτώσεις όταν ακόμη και για ποινικά κολάσιμες πράξεις εκπρόσωποι των εργαζομένων έμειναν στο απυρόβλητο, εξαιτίας των προστατευτικών κανονισμών.

Χάρης Φλουδόπουλους  www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: