DEH

DEH

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μπλόκο στο σχέδιο Φωτόπουλου

Με στόχο να «κατεβάσει τους διακόπτες» σε 9 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο των 48ωρων κινητοποιήσεων που ξεκίνησε από χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος, βρέθηκε τη Δευτέρα στην Κοζάνη και είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικά στελέχη


Μπλόκο στο σχέδιο Φωτόπουλου

Με στόχο να «κατεβάσει τους διακόπτες» σε 9 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο των 48ωρων κινητοποιήσεων που ξεκίνησε από χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος, βρέθηκε τη Δευτέρα στην Κοζάνη και είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικά στελέχη. Αν περνούσε τη «γραμμή» του, θεωρείται δεδομένο ότι θα προέκυπτε πρόβλημα στην τροφοδοσία του συστήματος με ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ωστόσο, συνάντησε τις αντιρρήσεις στελεχών για τη σκοπιμότητα μιας ανοιχτής ρήξης στην παρούσα συγκυρία, αλλά και την απροθυμία της πλειοψηφίας των εργαζομένων να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο κ. Φωτόπουλος, έγινε αποδέκτης κριτικής από συνδικαλιστές, οι οποίοι του καταλόγισαν ότι δεν υπερασπίστηκε την περιοχή, όταν θιγόταν ο πυρήνας των μισθολογικών κατακτήσεων των εργαζομένων και ζητά τη ρήξη τώρα, που το πακέτο των μέτρων δεν περιλαμβάνει πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με την κόντρα μεταξύ της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ και του σωματείου «Σπάρτακος», είχε ως αποτέλεσμα να μη βρει γόνιμο έδαφος ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: