DEH

DEH

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ

Θετική είναι η εισήγηση προς την ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου, από το αρμόδιο τμήμα που συνεδρίασε για το ζήτημα των συναδέλφων μας, αποσπασμένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ/ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η ΔΕΗ και το ΤΑΥΤΕΚΩ, με την αίτησή τους τον Ιούλιο μήνα προς το ελεγκτικό συνέδριο ζητούν την ανάκληση των πρακτικών του Ι΄ Τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου, το οποίο ως γνωστό επέστρεψε αθεώρητο το ένταλμα που αφορούσε την μισθοδοσία του προσωπικού.
· Πιο συγκεκριμένα το τμήμα αυτό εισηγείται προς την ολομέλεια του Αρείου Πάγου – κατά πλειοψηφία 2-1 – «ότι με την απόσπαση του μισθωτού δεν μεταβάλλεται η υπηρεσιακή σχέση του υπαλλήλου με την υπηρεσία στην οποία ανήκει οργανικώς και επομένως δεν ιδρύεται ενεργός υπαλληλικός δεσμός των υπαλλήλων αυτών με τους φορείς του Δημοσίου στους οποίους αποσπώνται, ούτως, ώστε να δύναται να συνταχθεί ότι αυτοί εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν.4024/2011…, αλλά διατηρεί τις αποδοχές με την μισθολογική εξέλιξη της κύριας θέσης του».

· Αυτό είναι ένα βήμα θετικό, αλλά απομένει να αποφανθεί και η ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου. Προσδοκούμε να έχουμε θετική απόφαση, ώστε να δοθεί τέρμα σε αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο που βιώνουν οι συνάδελφοι μας στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ/ΔΕΗ.

Η μέχρι τώρα εξέλιξη, αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών μας – παρά τα εμπόδια που έβαζαν κάποιοι – σε σχέση με την αποστολή των προσωπικών στοιχείων του προσωπικού, προκειμένου να συνοδεύουν την αίτηση ανάκλησης τα οποία τελικά, απεδείχθησαν πολύτιμα κατά την διαδικασία.

Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι ξεκίνησε τις εργασίες της, η επιτροπή προκειμένου να εξετάσει την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο για την επιστροφή των συναδέλφων μας στη ΔΕΗ, όσο και για την ενίσχυση της μισθολογικής δαπάνης που αφορά το προσωπικό που θα παραμείνει στον ασφαλιστικό φορέα, σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της υπόθεσης στην ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου.

Πιστεύουμε, ότι εντός των προσεχών ημερών θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε με περισσότερα στοιχεία και αφού η επιτροπή έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: