DEH

DEH

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Όπου φύγει, φύγει οι καταναλωτές από τους έντυπους λογαριασμούς ρεύματος μετά τη χρέωση του ενός ευρώ

Με πάρα πολύ καλούς ρυθμούς κινούνται οι εγγραφές των πελατών της ΔΕΗ στην εφαρμογή ebill της εταιρίας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τη χρέωση του 1 ευρώ ανά λογαριασμό που αποστέλλεται ταχυδρομικώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης θα έχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες πλήρη και συνολική εικόνα του αριθμού των αιτήσεων. Πάντως, πηγές κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που
συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα προκειμένου να μην έχουν μία νέα, έστω και μικρή επιβάρυνση.
Πάντως, εκτιμήσεις θέλουν, ένα σημαντικό τμήμα των συνολικά 7,2 εκατομμυρίων πελατών να μην προχωρά στη χρήση της υπηρεσίας ebill καθώς δεν έχουν είτε τη δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ είτε πρόκειται για ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, κάτοικοι σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ θα έχει μία πάγια είσπραξη εσόδων πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ εκδίδει ετησίως 40 εκατομμύρια λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ. Αν ένας σημαντικός αριθμός πελατών παραμείνει στην ταχυδρομική αποστολή, τότε τα έσοδα της εταιρίας θα είναι αξιοσημείωτα.
Πάντως, στην υπηρεσία ebill είναι εγγεγραμμένοι 800.000 καταναλωτές και στόχος της εταιρίας πριν την εφαρμογή της χρέωσης του 1 ευρώ, ήταν ο αριθμός αυτός φέτος να διπλασιαστεί.
Σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες που έχει θέσει η εταιρία για την αποφυγή της χρέωσης, υπενθυμίζεται ότι αυτή θα έχει εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου. Όσοι εγγραφούν από την 1η του μηνός μέχρι το τέλος της χρονιάς τότε το ποσό θα τους επιστραφεί στον επόμενο λογαριασμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: