DEH

DEH

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Πέντε μνηστήρες για τη διεύθυνση Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ – Στην τελική ευθεία η επιλογή του διαδόχου του Στέφανου Παλαβού

Πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ από το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας διεκδικούν τη θέση του Διευθυντή Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, που προκήρυξε η γενική διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ στις 5 Οκτωβρίου 2018, μετά την απόφαση του νυν Διευθυντή  Στέφανου Παλαβού να αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης στις αρχές του 2019.
Η υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε στις 23 Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» κατατέθηκαν πέντε αιτήσεις, από γνωστά στελέχη της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς υπηρέτησαν επί μακρόν από επιτελική θέση τον κλάδο της εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή μας. Στην προκήρυξη της εν λόγω θέσης μάλιστα τονιζόταν ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπηρετήσει σε υψηλό επίπεδο της διοικητικής ιεραρχίας, να έχουν χρόνο διοικητικής προϋπηρεσίας σε κάποιο ή κάποια από τα 1ο, 2ο και 3ο επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών και φυσικά να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο και επιστημονική κατάρτιση.
Ειδικότερα αιτήσεις για τη διεκδίκηση της θέσης του διευθυντή ΒΟΚ της διεύθυνσης Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ κατέθεσαν οι κάτωθι:
Κωνσταντίνος Μαχτής, διευθυντής του Ορυχείου Καρδιάς και αναπληρωτής Διευθυντή Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ.
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης: Πρώην διευθυντής του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, ο οποίος ανέλαβε πριν ένα χρόνο τη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.
Ιωάννης Ιωακείμ, Ειδικό Στέλεχος Α” στη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και πρώην διευθυντής του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου.
Ιορδάνης Κοσμίδης, Διευθυντής του Ορυχείου Αμυνταίου – Φιλώτα (από τον περασμένο Φεβρουάριο) και πρώην στέλεχος του Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών και της Διεύθυνσης Λειτουργικής Υποστήριξης.
Αντώνης Νίκου, Ειδικό Στέλεχος Α” στη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και πρώην Διευθυντής του ΒΟΚ Υποστήριξης του ΛΚΔΜ.
Η επιλογή του νέου διευθυντή του ΒΟΚ Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ, αναμένεται να γίνει από τη γενική διευθύντρια Ορυχείων Όλγα Κουρίδου και τον διευθυντή της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κάθε περίπτωση το αργότερο έως τέλος του τρέχοντος έτους.
Με βάση πληροφορίες του «e-ptolemeos.g» φαβορί για τη θέση θεωρείται ο Κώστας Μαχτής, καθώς εδώ και καιρό είναι ο αναπληρωτής του Στέφανου Παλαβού. Όποιος από τους πέντε και να επιλεγεί όμως, θα έχει ως αποστολή την πλήρη, ποσοτικά, ποιοτικά, και με το μικρότερο κόστος, κάλυψη των αναγκών σε λιγνίτη των ΑΗΣ του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων λιγνιτικών κοιτασμάτων, σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Πληροφορίες του «e-ptolemeos.g» αναφέρουν επίσης ότι έρχονται γενικότερα ανακατατάξεις στην ιεραρχία του ΛΚΔΜ το επόμενο διάστημα, ακόμα και συγχωνεύσεις διευθύνσεων, εν όψει της επικείμενης μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής και σχεδιασμού αναδιοργάνωσης του οργανογράμματος για λόγους μείωσης του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους εκ μέρους της ΔΕΗ. Αλλά και διότι μια σειρά υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΔΕΗ στο ΛΚΔΜ συμπληρώνουν στο εγγύς μέλλον το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης
 
e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: