DEH

DEH

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΔΕΗ με αφορμή το δικαστήριο για το εξασθενές Χρώμιο την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην Κοζάνη: «Σχετικά με το θέμα του εξασθενούς χρωμίου η ΔΕΗ πρότεινε και προτείνει, την προσφυγή, με δαπάνη της, σε έγκριτο Επιστημονικό Οργανισμό, κοινής αποδοχής»

Σχετικά με το θέμα του εξασθενούς χρωμίου, το οποίο βρίσκεται στην επικαιρότητα εξ αιτίας της επικείμενης δίκης, η ΔΕΗ απευθύνεται στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, με τους οποίους τη συνδέουν από 10ετίες, και θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμη, ακατάλυτοι δεσμοί, και τους διαβεβαιώνει ότι η ύπαρξη του εξ ασθενούς χρωμίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παραγωγική της δραστηριότητα.
Αντίθετα όπως έδειξε η μελέτη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου την οποία παρήγγειλε η ΔΕΗ, και για την οποία δεν ήταν δυνατό να υπάρξει καμία υπαγόρευση για απόκλιση από την επιστημονική δεοντολογία, η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου σε ορισμένες περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας, όπως άλλωστε και στο Λουτράκι, στην Εύβοια, στη Βεργίνα και αλλού οφείλεται στη φύση των πετρωμάτων.
Παρά ταύτα, και δεδομένου ότι με παραγγελία της ΔΕΥΑ Κοζάνης υπάρχει μελέτη καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με διαφορετικά συμπεράσματα, η ΔΕΗ, σεβόμενη απολύτως τις όποιες ανησυχίες των πολιτών της Περιοχής, πρότεινε και προτείνει, την προσφυγή, με δαπάνη της, σε έγκριτο Επιστημονικό Οργανισμό, κοινής αποδοχής ο οποίος θα διερευνήσει και θα μελετήσει το θέμα, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινά συμπεράσματα, προϋπόθεση για τη διευθέτηση του θέματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: