DEH

DEH

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εισήγηση για χρέωση 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς, έρχεται στο Δ.Σ. της ΔΕΗ


Στο ΔΣ της ΔΕΗ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για τη χρέωση του 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς της επιχείρησης. 
Το μέτρο που ουσιαστικά έρχεται να καλύψει το διαχειριστικό κόστος για την παραγγελία, διαχείριση και αποστολή των έντυπων λογαριασμών, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο προηγούμενο ΔΣ, κάτι που δε συνέβη. 


Εκτός απροόπτου, εφόσον το μέτρο εγκριθεί, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέχρι το τέλος του έτους, δίνοντας κίνητρο στους πελάτες να προτιμήσουν την αποστολή των λογαριασμών ψηφιακά, μέσω του e-bill. 

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει προταθεί, μεταξύ άλλων, καιρό τώρα από την εταιρεία McKinsey, όταν αυτή εκπόνησε το 5ετές επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, ουδέποτε όμως το θέμα είχε προχωρήσει, όπως και σειρά άλλων εισηγήσεων για αυξήσεις. 

Ωστόσο το ζήτημα επανήλθε, με τις πληροφορίες να μιλούν για έτοιμη εισήγηση των υπηρεσιών προς τη διοίκηση, σύμφωνα με την οποία κάθε καταναλωτής που θα επιμένει να παραλαμβάνει ταχυδρομικά το λογαριασμό του, θα επιβαρύνεται με 1 επιπλέον ευρώ. 

Η εισήγηση ήταν έτοιμη να συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΗ της περασμένης Τρίτης, τελευταία ωστόσο στιγμή αποσύρθηκε, προκειμένου να έλθει σε επόμενο συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισήγηση των υπηρεσιών δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες πελατών, όπως για παράδειγμα τις μεγάλες ηλικίες, γι' αυτό και θεωρείται αρκετά πιθανό ότι θα προξενήσει αντιδράσεις.

Το ετήσιο κόστος της ΔΕΗ αναφορικά με την εκτύπωση λογαριασμών δεν είναι γνωστό. Εντούτοις παλαιότερα είχε γίνει γνωστό ότι η μετατροπή του συνόλου των λογαριασμών των πελατών της ΔΕΗ σε μηνιαίους, θα προκαλούσε πρόσθετο κόστος ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως για την επιχείρηση, λόγω των δαπανών εκτύπωσης και αποστολής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: