DEH

DEH

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Πηγές ΔΕΗ: «Καλωσορίζουμε την εισαγγελική έρευνα»


 
Πηγές ΔΕΗ: «Καλωσορίζουμε την εισαγγελική έρευνα»
Θετικά υποδέχεται η ΔΕΗ σύμφωνα με πηγή της εταιρείας που μίλησε στο insider.gr την εισαγγελική έρευνα για την εξαγορά της σκοπιανής EDS από την ΔΕΗ. Όπως σημειώνει «θα ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο για μια εξαγορά η οποία έγινε νόμιμα και θα σταματήσει όλη αυτή η λασπολογία εις βάρος της επιχείρησης». Σύμφωνα με την επιχείρηση, η εξαγορά της EDS αποτελεί μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση στην αγορά των Βαλκανίων. Για την εξαγορά της και τον καθορισμό του τιμήματος (4,8 εκατ. ευρώ) προηγήθηκαν πολύμηνη διερεύνηση και τεκμηρίωση από έγκριτους διεθνείς οίκους και ασφαλώς due diligence (οικονομικό, νομικό κ.λπ.) ενώ τα χρήματα κατατίθενται σταδιακά, σε συνάρτηση με την τήρηση όλων των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας, σε λογαριασμούς στο όνομα του ιδιοκτήτη, οι οποίοι είναι αποτυπωμένοι στη σύμβαση. 
Το θέμα της νομιμότητας της εξαγοράς της EDS τέθηκε αρχικά από την αντιπολίτευση με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο της σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ. Συγκεκριμένα η ΝΔ έθεσε θέμα δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκακη να υποστηρίζει ότι «δύο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έδωσαν εν κρυπτώ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, "μποναμά" 5 εκατομμύρια ευρώ μέσω της ΔΕΗ». 
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο και μια καθ' όλα νόμιμη ενέργεια με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη να σημειώνει ότι « η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει στρατηγική ανοίγματος στα Βαλκάνια. Η εξαγορά στα Σκόπια έγινε τον περασμένο χρόνο, με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή. Απορώ τι θυμάται η Νέα Δημοκρατία, μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και έχει ανοίξει το ντουλάπι προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα. Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει, ούτε απορρίπτει, έγινε γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την εξαγορά». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: