DEH

DEH

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Συνέχεια στη δίκη Μυτιληναίου – Νέζη. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για δωροδοκία του τότε Συμβούλου της ΔΕΗ

 
Συνεχίζεται την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των κυρίων Μυτιληναίου και Νέζη για την κατηγορία της δωροδοκίας του δεύτερου από τον πρώτο, την περίοδο που ο Νέζης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.
Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αποτελεί μια από τις λίγες περιπτώσεις όπου έχει εντοπιστεί και επιβεβαιωθεί και η διαδρομή του «μαύρου χρήματος», μια και οι κατηγορούμενοι έχουν παραδεχθεί ότι ο τραπεζικός λογαριασμός από τον οποίο ξεκίνησε το έμβασμα ήταν εταιρείας συμφερόντων του κ. Μυτιληναίου και αυτός στον οποίο κατέληξε ήταν εταιρείας συμφερόντων του κ. Νέζη (φυσικά όλες offshore).
Μια άλλη παράμετρος που καθιστά την συγκεκριμένη δίκη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και το γεγονός ότι την περίοδο αυτή γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση για την ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ αλλά και για το μέλλον της. Όλοι παραδέχονται ότι οι πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους έχει φτάσει η ΔΕΗ στην σημερινή κατάσταση είναι οι υπερκοστολγημένες αναθέσεις έργων του παρελθόντος, οι πωλήσεις ρεύματος σε τιμές κάτω του κόστους και η μη πληρωμή των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος.
Συμπτωματικά, για όλες από τους ανωτέρω αιτίες που οδήγησαν την ΔΕΗ στην σημερινή της κατάσταση, υπάρχουν ή υπήρξαν στο παρελθόν καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις με εμπλοκή των κατηγορούμενων στην δίκη της 20ης Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: