DEH

DEH

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Μπενρουμπή: Ερωτηματικά για διαγωνισμό λιγνιτικών

Μπενρουμπή: Ερωτηματικά για διαγωνισμό λιγνιτικών
Χρήστος Κολώνας

«Και αν τελικά δεν πουληθεί τι θα κάνει η ΔΕΗ όταν η ίδια η ΓΕΝΟΠ έχει προσφύγει κατά των περιβαλλοντικών όρων…» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας / Protergia της «Μυτιληναίος».
Τους προβληματισμούς και τα ερωτηματικά για το διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,72% καθώς και για τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό παρουσίασε ο γενικός
διευθυντής του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας/Protergia της «Μυτιληναίος» Ντίνος Μπενρουμπή στη διάρκεια του συνεδρίου του ΙΕΝΕ.
Αναφορικά με το διαγωνισμό πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,72% στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη ο κ. Μπενρουμπή σημείωσε ότι δεν έχει μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση του, «παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η ΔΕΗ ΔΕΗ +1,72%».
Σύμφωνα με τον ίδιο ανάμεσα στα «παράδοξα» που σημειώνονται είναι η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ στο ΣτΕ σε βάρος των περιβαλλοντικών όρων της λιγνιτικής μονάδας της Μελίτης στη Φλώρινα. Όπως είπε, καλείται ένας ιδιώτης επενδυτής να αποκτήσει μία μονάδα για την οποία υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ. «Και αν τελικά δεν πουληθεί τι θα κάνει η ΔΕΗ ΔΕΗ +1,72% όταν η ίδια η ΓΕΝΟΠ έχει προσφύγει κατά των περιβαλλοντικών όρων…» διερωτήθηκε ο κ. Μπενρουμπή.
Ένα ακόμη αντικίνητρο κατά τον ίδιο είναι το γεγονός πως στην εξαετή προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις προς πώληση μονάδες, συμπεριλαμβάνονται κι εκείνοι με θεμελιωμένα πλήρως τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Αβέβαιο παραμένει, κατά τον γενικό διευθυντή της «Μυτιληναίος» και το θέμα του μηχανισμού αποζημίωσης των λιγνιτικών μονάδων. Ο κ. Μπενρουμπή υποστήριξε ότι δεν θα είναι έτοιμος σε δύο με τρεις μήνες και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κατά πόσο η Κομισιόν θα τον εγκρίνει όταν απέρριψε αντίστοιχο μηχανισμό και της Αγγλίας.
Αναφορικά με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, ο ίδιος σημείωσε ότι οι παραδοχές που χρησιμοποιήθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι της Ευρ. Επιτροπής αλλά τα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στο 2016 και συνεπώς χρειάζονται επικαιροποίηση.
Τέλος σε σχέση με το θέμα του ΑΗΣ Αμυνταίου ο γενικός διευθυντής του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της «Μυτιληναίος» σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρά σε αιφνιδιαστικές αποφάσεις, υποδεικνύοντας το θέμα της νέας παράτασης των ωρών λειτουργίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: