Επεκτείνει το καταστατικό της η ΔΕΗ και σε άλλες δραστηριότητες πλην της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας- Τι λέει ο πρόεδρος της για τα studio, αλλά και τα αρωματικά φυτά
Για το μεγάλο project των στούντιο οπτικοακουστικής παραγωγής εντός του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
μίλησε στο περιθώριο των συσκέψεων υπό τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.
«Ήδη κοντεύει να τελειώσει το business plan. Η ΔΕΗ συμμετέχει για τη δημιουργία αυτού του μεγάλου project. Έχουμε επεξεργαστεί ένα εξαιρετικό βίντεο που θα παιχτεί και στην ελληνική τηλεόραση, αλλά θα είναι το μέσο, το διαβατήριο για τους ξένους επενδυτές, ώστε να γνωρίσουν την περιοχή, να δουν ακριβώς το ποιες δυνατότητες υπάρχουν και να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.
Σε ότι αφορά στην προετοιμασία της επιχείρησης για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είπε «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τη μετάβαση και σε άλλες δραστηριότητες, πλην του λιγνίτη, που θα συνεχίσει βέβαια να υπάρχει, αλλά όχι στην ίδια ένταση, εργαζόμαστε συστηματικά και επιστημονικά για την αξιοποίηση των εδαφών με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές καλλιέργειες σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και φυτά προς βρώση. Αν πετύχουν αυτά θα μπορούμε να συμβάλλουμε, ώστε η απόδοση των εδαφών στην καλλιέργεια να γίνει με σύγχρονους και πολύ αποδοτικότερους».
Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ΔΕΗ αλλάζει το καταστατικό της και εκτός από παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει και άλλες δραστηριότητες.


Σωκράτης Μουτίδης
http://xronos-kozanis.gr/