DEH

DEH

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε τη ΔΕΗ - Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας να γίνει στις εκτάσεις της

«Θα στηρίξουμε τη ΔΕΗ», επεσήμανε από τη Φλώρινα ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος μιλώντας για την ΔΕΗ στο πλαίσιο της ομιλίας του το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε την ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, η οποία, όπως τόνισε «οδηγείται στην απαξίωση».  
Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους ευρωπαϊκούς πόρους για τη μεταλιγνιτική εποχή, λέγοντας πως «δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί ο λιγνίτης παραμένει το καύσιμο που στηρίξει ενεργειακά τη χώρα». Ανέφερε, μάλιστα ότι θα είναι «αμαρτία», να μην μπορεί η χώρα μας να διεκδικήσει πόρους που θα βοηθήσουν τη μετάβαση μιας ολόκληρης περιοχής σε ένα ολόκληρο ενεργειακό μοντέλο.
«Εδώ έχουμε τα δίκτια, το τεχνικό προσωπικό», προσέθεσε, λέγοντας πως «όνειρό μου είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας να γίνει στις εκτάσεις τη ΔΕΗ, που αντί να βγάζανε λιγνίτη τώρα θα παράγουν καθαρή ενέργεια, δίνοντας  νέες δουλειές σε ανθρώπους που αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι απειλείται το δικό τους ενεργειακό μέλλον. Είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε σε αυτή τη μετάβαση».
Ο κ.Μητσοτάκης ανέλαβε τη δέσμευση ότι για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα εκπονήσει αναπτυξιακό σχέδιο μαζί με τον επόμενο περιφερειάρχη που δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης.
Απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές που βρισκόταν στο χώρο είπε ότι έχει συζητήσει και έχει διαφωνήσει σε πολλά μαζί τους αλλά συμφωνεί στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: