DEH

DEH

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ πληρώνουν τελικά… τις οφειλές από ρευματοκλοπές!

Σε ποινές φυλάκισης από 12 ως 14 μήνες καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τρεις ρομά που κατηγορούνταν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως προκύπτει ωστόσο από τεχνικό της ΔΕΔΔΗΕ, τα ποσά που δεν εισπράττει η ΔΕΗ από τις ρευματοκλοπές, προστίθενται σε ειδικό κωδικό που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος που φτάνει στο σύνολο των καταναλωτών!
Η πρώτη περίπτωση που εκδικάστηκε, αφορούσε 23χρονο
από τον οικισμό του Αλιβερίου, που από το 2014 έως 21 Αυγούστου 2018 ηλεκτροδοτούσε παράνομα το παράπηγμα στο οποίο ζούσε, παρακάμπτοντας τον μετρητή, με αποτέλεσμα να χρεώσει τη ΔΕΗ με 2.000 κιλοβατώρες, αξίας 2.000 €.
Ο ίδιος, στο δικαστήριο, είπε ότι αυτός έπαιρνε παράνομα ρεύμα μόνο για ένα μήνα και έριξε την ευθύνη σε άλλον, που είχε κάνει την παράνομη σύνδεση και ηλεκτροδοτούσε όλο τον οικισμό. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και δυνατότητα έφεσης.
Τεχνικός που κατάθεσε ως μάρτυρας, είπε ότι ο 23χρονος έκανε αλόγιστη χρήση του δωρεάν ρεύματος, αφού όταν πήγαν να ελέγξουν ο ΔΕΔΔΗΕ και η αστυνομία, παρ’ όλο που ήταν μέρα όλα τα φώτα ήταν αναμμένα, όπως και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές!

Αντίστοιχη ποινή, επιβλήθηκε σε 41χρονο ρομ για το ίδιο διάστημα και για την ίδια κατανάλωση (2.000 κιλοβατώρες αξίας 2.000 €). Ο 41χρονος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο σπίτι ανήκε στη γιαγιά του που το έχει εγκαταλείψει εδώ και πέντε χρόνια περίπου, ενώ στην συνέχεια κατοικούσαν μέσα σε αυτό αλλοδαποί, Αλβανικής και Πακιστανικής καταγωγής, μέχρι που τους έδιωξε η Αστυνομία. Ο ίδιος, κατέθεσε, έχει μόνο δέκα ημέρες που μένει στο συγκεκριμένο σπίτι.
Τέλος, σε φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καταδικάστηκε ένας 48χρονος, επίσης ρομ, κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος από το 2014 μέχρι τις 21/8/2018 είχε καταναλώσει 4.000 κιλοβατώρες, αξίας 4.000 €, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο Δικαστήριο και παραδέχτηκε ότι έκλεβε ρεύμα, αλλά υποστήριξε πως ήταν άνεργος και άρρωστος και δεν είχε χρήματα για να πληρώσει κανονική σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.
Από τις καταθέσεις τεχνικού της ΔΕΔΔΗΕ προκύπτει ότι απ΄τις πολλές περιπτώσεις ρευματοκλοπής, τα ποσά που δεν εισπράττει η ΔΕΗ , προστίθενται σε ειδικό κωδικό που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος και φτάνει στο σύνολο των καταναλωτών…
Δηλαδή, οι συνεπείς καταναλωτές, καλούνται να πληρώσουν τα ποσά που χρεώνουν τη ΔΕΗ ασυνείδητα αρκετές δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι αν και εντοπίζονται σε ορισμένες περιπτώσεις και τιμωρούνται, δεν τους ζητείται να πληρώσουν για τις οφειλές που δημιούργησαν!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: