DEH

DEH

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Συνάντηση υποψηφίου δημάρχου Στάθη Κοκκινίδη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη

Στις 13/05/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11π.μ ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Στάθης Κοκκινίδης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών του υποψηφίου Δημάρχου με θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθούν επενδυτικά προγράμματα της ΔΕΗ δημόσιου χαρακτήρα, καθώς και πρωτοβουλίες από την πλευρά της με κοινωνικό πρόσημο, με βάση και τις προγραμματικές εξαγγελίες του συνδυασμού «Με το Βλέμμα στο Μέλλον».
Στη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, από την πλευρά του υποψηφίου δημάρχου τέθηκαν προς τον κ. Πρόεδρο τα παρακάτω ζητήματα-αιτήματα, ενόψει και της μεταλιγνιτικής περιόδου και της αποεπένδυσης της ΔΕΗ:
Διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της Εορδαίας και κατά συνέπεια και του σημαντικού ρόλου της ΔΕΗ στην περιοχή μας και για τις επόμενες δεκαετίες και διαμόρφωση ειλικρινούς σχέσης μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Εορδαίας και όχι της «παραδοσιακής» σχέσης των παραγόντων, των ρουσφετιών και των συναλλαγών.

Στήριξη της ΔΕΗ και διεκδίκηση της συνεργασίας της με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργηθεί το νέο παράλληλο με τη ΔΕΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ σχέδιο για την Εορδαία. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ με την επέκτασή της και σε άλλες μορφές παραγωγής της, όπως ΑΠΕ, Αέριο κ.λ.π.
Από τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής είναι η διατήρηση της Τηλεθέρμανσης με τις υπάρχουσες μονάδες έως την έναρξη της λειτουργίας της Πτολεμαΐδας 5 καθώς και η επέκτασή της στα χωριά της Εορδαίας.
Η στήριξη υποδομών του δήμου από τη ΔΕΗ αποτελεί στον σχεδιασμό αυτό απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Η διεκδίκηση για αποκατάσταση και αξιοποίηση των απαλλοτριωμένων εδαφών παραμένει πάντα επίκαιρη.
Σχεδιασμός δημιουργίας για την ΕΟΡΔΑΙΑ, στις παραπάνω εκτάσεις, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ ενός Εθνικού Κέντρου αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά και αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της Εορδαίας, καθώς και ενός Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ιδιαίτερα θετική η πρωτοβουλία για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και μετατροπή τους σε κινηματογραφικά Στούντιο, που αξιοποιεί παράλληλα και τον ανακαινισμένο οικισμό της ΔΕΗ και δίνει υπεραξία και στο Προάστιο.
Συνοψίζοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κοκκινίδης υπογράμμισε την ανάγκη η ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους κατοίκους της Εορδαία, που στήριξαν τη λειτουργία και την ανάπτυξη της Επιχείρησης, θυσιάζοντας μάλιστα στο βωμό αυτής της ανάπτυξης φυσικό περιβάλλον, καλλιεργήσιμα εδάφη, αλλά και ανθρώπινες ζωές.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στο αμέσως επόμενο διάστημα για την επεξεργασία των παραπάνω προτάσεων και την προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: