DEH

DEH

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΔΕΗ για την συρρίκνωση – κατάργηση του Ιατρείου ΔΕΛΚΔΜ/Ν.Π

Κυρία Διευθύντρια,
Με την επιστολή που μας αποστείλατε με ΑΡ./ΗΜ:1513/25/04/19, για την συρρίκνωση – κατάργηση του Ιατρείου ΔΕΛΚΔΜ/Ν.Π (σκληρά) με τις αιτιολογίες  έλλειψη προσωπικού  λόγω συνταξιοδότησης,  μακροχρόνιας απουσίας  λόγω ασθενειών και την μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσληψη 8μήνων, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και μάλιστα το κάναμε  γνωστό  στην συνάντηση που      πραγματοποιήσαμε    στο   γραφείο  του  με   αναπληρωτή   διευθυντή  κ. Αλεξόπουλο.
Η λειτουργία των ιατρείων στους χώρους  των ορυχείων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και σε καμία περίπτωση λόγω της ιδιαιτερότητας της εξορυκτικής  διαδικασίας δεν μπορεί να καλύπτετε από άλλους χώρους.
Ιδιαίτερα για το ιατρείο  ΔΕΛΚΔΜ/Ν.Π (σκληρά) που επικαλείστε την χιλιομετρική απόσταση των 1.700  μέτρων από το Ορυχείο Καρδιάς προφανώς δεν λαμβάνετε υπόψιν ότι η εξορυκτική δραστηριότητα δεν γίνετε πέριξ του Ιατρείου, αλλά σε μεγαλύτερη των 6 χιλιομέτρων από το Ιατρείο και μάλιστα με καθημερινές αλλαγές στις τομές του μετώπου.
Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον χώρο ΔΕΛΚΔΜ/Ν.Π (σκληρά) εργάζονται καθημερινά περισσότεροι από 150  εργαζόμενοι, χωρίς να προσμετρούμε και τους συνάδελφους εργολαβικούς  που εργάζονται  στον ίδιο χώρο.
Εσείς λοιπόν μας ζητάτε να συμφωνήσουμε ότι, σε έναν χώρο όπου εργάζονται   περισσότεροι  από   400  συνάδελφοι   σε   διάφορες  τομές
(μέτωπα εξόρυξης) και μάλιστα με τεράστια μηχανήματα και κάτω από αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, να υπάρχει ένα Ιατρείο υποστελεχωμένο από νοσηλευτικό προσωπικό, στην ουσία ένα ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ!!!
Κυρία Διευθύντρια,
Θα περιμέναμε από εσάς, που είστε υπεύθυνη για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, αντί να συρρικνώνετε τα Ιατρεία να κάνετε προσπάθεια για την καλύτερη στελέχωση τους.
Δικαιολογίες του τύπου συνταξιοδοτήσεις, μακροχρόνιες ασθένειες και μη ανταπόκριση στην προκήρυξη  των οχταμήνων ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μας πείθουν.
Εάν πραγματικά θέλετε ( κάτι που κάναμε πρόταση και στον κ. Αλεξόπουλο και συμφώνησε απολύτως μαζί μας ) για να υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχής νοσηλευτικού προσωπικού σε  προκήρυξη 8μηνης πρόσληψης τότε θα πρέπει να συμμετέχουν και με διετούς εκπαίδευσης και ειδίκευσης και όχι μόνον με πτυχίο ΤΕΙ.
Επομένως θα πρέπει να υπάρξει άμεση προκήρυξη για έκδοση Π.Υ.Σ. με 8μηνη σύμβαση Νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσει όλα τα Ιατρεία για πλήρη εργασιακή λειτουργία 24ώρου, για να μπορούν οι συνάδελφοι να μην καταπονούνται  όπως εσείς επικαλείστε λόγω υπερωριακής απασχόλησης, αλλά και θα δώσετε και θέσεις εργασίας στην Περιοχή.
Κυρία Διευθύντρια,
Το  Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η  «ΕΝΩΣΗ»  σε καμία περίπτωση δεν βάζει τίποτα παραπάνω από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Το κάναμε ξεκάθαρο και στην επιστολή που σας είχαμε αποστείλει ότι θέλουμε:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ!!! διότι σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να είναι η επέμβαση ΑΜΕΣΗ και ΟΧΙ να διανύουμε τα χιλιόμετρα που  μας λέτε (1.700 μέτρα), που επί της ουσίας είναι πολύ περισσότερα.
Τώρα εάν εσείς με την εκ νέου επιστολή σας πιστεύετε   ότι με την συρρίκνωση  των Ιατρείων μπορείτε να έχετε εξοικονόμηση προσωπικού  αναλαμβάνετε και την ευθύνη για ότι συμβεί.
Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμία συγχώνευση – συρρίκνωση των Ιατρείων και σας ενημερώνουμε ότι, θα ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: