DEH

DEH

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η ΔΕΗ και η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ραδιενεργά
 
Διόλου παράλογη η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Πτολεμαΐδα 5 το Σάββατο, στα πλαίσια της προεκλογικής του επίσκεψης στη Δυτ. Μακεδονία. Διόλου παράλογο, επίσης, και το να περιοδεύουν υποψήφιοι όλων των κομμάτων στις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ, προκειμένου να μιλήσουν με τους εργαζόμενους – άλλωστε, μιλάμε για μια περιοχή όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού άμεσα ή έμμεσα σχετίζεται με τη ΔΕΗ. Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι να γίνεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές του Δήμου Εορδαίας, υπάρχει μεγάλη απόσταση!
Η αναφορά γίνεται με την αφορμή της χθεσινής επίσκεψης του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Εορδαίας στα κεντρικά της ΔΕΗ, όπου και συναντήθηκε με τον Μ. Παναγιωτάκη, προκειμένου να του εκθέσει το πρόγραμμά του για τις δράσεις που θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ στην περιοχή.
Σκεφτείτε το: 11 ημέρες πριν τις εκλογές, ένας υποψήφιος δήμαρχος σηκώνεται και φεύγει από την πόλη της οποίας διεκδικεί τη δημαρχία, προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες ποζάροντας χαμογελαστός δίπλα στον πρόεδρο της ΔΕΗ.
Μάλιστα, στο σχετικό δελτίο τύπου που έβγαλε μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο Μ. Παναγιωτάκης «δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στο αμέσως επόμενο διάστημα για την επεξεργασία των παραπάνω προτάσεων και την προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν».
Το «αμέσως επόμενο διάστημα», βεβαίως, είναι μετά τις εκλογές. Έμμεσα, λοιπόν, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στους ψηφοφόρους ότι έχει πάρει το “πράσινο φως” από το βασικό αιμοδότη της περιοχής μέχρι σήμερα.
Τέτοιου είδους εργαλειακή χρήση της ΔΕΗ προεκλογικά, η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν την περίμενε κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: