DEH

DEH

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Παναγιωτάκης μετά την αθώωση: Ας αφήσουν επιτέλους τη ΔΕΗ έξω από σκοπιμότητες. «Από την πλευρά μας, όλοι είχαμε απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μας»

Παναγιωτάκης μετά την αθώωση: Ας αφήσουν επιτέλους τη ΔΕΗ έξω από σκοπιμότητες
«Ας αφήσουν επί τέλους τη ΔΕΗ έξω από τις όποιες σκοπιμότητες, ώστε η εταιρεία-εθνικό κεφάλαιο να συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή της» τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την σημερινή απόφαση του Εφετείου με την
οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Αναλυτικά ο επικεφαλής της ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:
«Σήμερα το Εφετείο Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του, ευθυγραμμιζόμενο με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας με αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς και τους τρεις άλλους συναδέλφους μου στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.
Από την πλευρά μας, όλοι είχαμε απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μας. Ήταν ωστόσο απαραίτητο να γίνει το αυτονόητο, μέσω της Δικαιοσύνης να λάμψει η αλήθεια. Η πρωτόδικη απόφαση, καταδικαστική παρά και την τότε απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα, εξαφανίστηκε!

Υπογραμμίζω δύο κρίσιμα στοιχεία.
α. Το Εφετείο αποφάνθηκε ότι οι μισθωτοί και τα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και κατά συνέπεια οι εσωτερικοί κανονισμοί των εταιρειών, τους οποίους ακολουθήσαμε πιστά, συνιστούν το πλαίσιο που καθορίζει την υπηρεσιακή μας λειτουργία. Πρόκειται για νομολογία καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των δύο εταιρειών στις σημερινές συνθήκες.
β. Οι διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ΜΜΕ και πολιτικοί, οι οποίοι για δικούς τους λόγους, πρόβαλαν διαστρεβλωμένα και με αναλήθειες την υπόθεση και βέβαια προσβάλλοντας βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας, καλούνται να επανεξετάσουν τη στάση και πρακτική τους. Η δημιουργία τοξικού κλίματος και η σπίλωση ανθρώπων κάθε άλλο, παρά το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετεί.
Από μεν τα ΜΜΕ αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι με αφορά, δικαίωμα, από το οποίο δεν πρόκειται να παραιτηθώ!
Για δε τους πολιτικούς τονίζω το αυτονόητο: το πολιτικό ήθος, η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα κρίνονται στην πράξη, από τα έργα και τις συμπεριφορές».
 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: