DEH

DEH

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Αισιοδοξία από το ΥΠΕΝ για τις 32 χιλιάδες ώρες παράτασης στο Αμύνταιο

Ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες για το θέμα της παράτασης του χρόνου λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας του Αμύνταιου, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για περιβαλλοντικούς λόγους, έχοντας ουσιαστικά εξαντλήσει τα σχετικά χρονικά περιθώρια, διατηρούν ΔΕΗ και υπουργείο ενέργειας. Μάλιστα το κλίμα που μεταφέρουν για το ζήτημα αρμόδιες πηγές είναι ότι οι δύο μονάδες ισχύος 600MW θα συνεχίσουν να λειτουργούν παρά το γεγονός ότι απομένουν ελάχιστες ώρες από συνολικά 17500 που είχαν δοθεί για την κατά παρέκκλιση λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ, τόσο η εταιρεία όσο και το υπουργείο, θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια ερμηνείας των σχετικών κοινοτικών προβλέψεων που αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του Αμυνταίου.
“Είμαστε σε συνεννόηση με τους θεσμούς, το γνωρίζουν το θέμα, δεν είναι παράλογοι, ούτε σε αυτή τη φάση θέλουν μας βάλουν δυσκολίες", αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ, που εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι μονάδες. 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκαν στοιχεία στο ΔΣ της ΔΕΗ, ότι έχουν πρακτικά εξαντληθεί οι 17500 ώρες κατά παρέκκλιση λειτουργίας που έχουν χορηγηθεί στο Αμύνταιο. Συγκεκριμένα για τις δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου είχε γίνει γνωστό ότι απομένουν μόλις 39 ημέρες, δηλαδή θα πρέπει να κλείσουν εντός του Οκτωβρίου. 
Σημειώνεται τέλος ότι για τη μονάδα του Αμύνταιου, είχαν υποβληθεί στη ΔΕΗ μια σειρά από προτάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του εργοστασίου που θα επέτρεπε τη συνέχιση της λειτουργία τους και την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης της περιοχής.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: