DEH

DEH

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Προσελκύει το ενδιαφέρον το ΙΕΚ της ΔΕΗ, δηλώνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ. Καρέλης – Εγγραφές έως τέλος Σεπτέμβρη

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον υποψηφίων σπουδαστών για το ΙΙΕΚ ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο, που θα λειτουργήσει με δύο ειδικότητες στον ΑΗΣ Καρδιάς αρχές Οκτωβρίου και το οποίο υπόσχεται να παράσχει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στους νέους.
Αυτό τόνισε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΔΕΗ Δημήτρης Καρέλης, σε συνέντευξή του στο «e-ptolemeos.gr. Επισήμανε ότι το ΙΙΕΚ της ΔΕΗ ξεκινά τη λειτουργία του με δύο ειδικότητες, Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Τεχνικός Αυτοματισμών. «Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία των εγγραφών, είμαστε στη μέση της διαδικασίας. Οι εγγραφές τελειώνουν στο τέλος του μήνα και η έναρξη γίνεται κατόπιν εντολής του υπουργείου και θα είναι ή την 1η ή στις 8 Οκτωβρίου.»
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΔΕΗ υπογράμμισε μάλιστα ότι «η λειτουργία του ΙΕΚ της ΔΕΗ είναι  μεγάλη υπόθεση για την περιοχή, για τους νέους ανθρώπους που τούς δίνουμε μια εναλλακτική λύση σταδιοδρομίας, για να μπορέσουν να αποκτήσουν πιστοποιημένη γνώση και αδειοδοτημένο επάγγελμα από τις δύο ειδικότητες που αυτή τη στιγμή έχουμε σε λειτουργία.» Σημείωσε ότι τώρα διαμορφώνονται τα τμήματα και ότι «σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις όλων, δηλαδή να δημιουργήσουμε και πρωινά και απογευματινά τμήματα», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των τμημάτων της κάθε ειδικότητας. Δεν έχουμε περιορισμό, καμία δέσμευση του ορίου ούτε σε αριθμό μαθητών ούτε τμημάτων.»
Ο κ. Καρέλης τόνισε επίσης ότι «φιλοδοξία της ΔΕΗ είναι να δημιουργηθούν προσεχώς και νέες ειδικότητες. Σίγουρα τέτοια εποχή του χρόνου θα έχουμε νέες ειδικότητες, ενδεχομένως όμως εάν οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και οι δυνατότητές μας το επιτρέψουν, μπορούμε να ξεκινήσουμε και μια ακόμα τεχνική ειδικότητα τον ερχόμενο  Φεβρουάριο. Έχουμε εργαστήρια άριστα, εργαστήρια που τη γνώση και τη χρήση τους θέλουμε να τη δώσουμε και στην κοινωνία.»
Η διάρκεια των σπουδών είναι 4 εξάμηνα και ένα εξάμηνο πρακτική στην ίδια τη ΔΕΗ. «Μετά το πέρας της φοίτησης οι απόφοιτοι θα δίνουν εξετάσεις στον ΕΟΠΕΠ για την πιστοποίηση του επαγγέλματος και παίρνοντας την πιστοποίηση – που είμαστε σίγουροι ότι θα την πάρουν, γιατί όλη η διαδικασία θα γίνει με τον άριστο τρόπο που ξέρουμε να την κάνουμε σαν ΔΕΗ, είμαστε οι πιο ειδικοί και οι πιο έμπειροι, με τεράστια τεχνογνωσία στα θέματα της ηλεκτρικής ενέργειας και των ηλεκτρικών γενικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμών. Μόλις πάρουν την πιστοποίηση αμέσως αποκτούν την άδεια και την άσκηση του επαγγέλματος τους.» Σημείωσε ότι το πτυχίο που θα αποκτήσουν είναι επιπέδου 5 από τα 8 που υπάρχουν στη χώρα. Δήλωσε μάλιστα ότι «κακώς θορυβήθηκε μερίδα του εκπαιδευτικού κόσμου ότι το ΙΙΕΚ της ΔΕΗ θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά σε ειδικότητες Επαγγελματικών Λυκείων  της περιοχής, γιατί πρόκειται για άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα. Τα ΕΠΑΛ είναι Λύκεια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βαθμίδα πτυχίου 4, ενώ το ΙΙΕΚ της ΔΕΗ παρέχει μεταλυκειακή εκπαίδευση και πτυχίο επιπέδου 5.»
Κι επειδή πρόκειται για Ιδιωτικό ΙΕΚ, ενημέρωσε ότι  τα δίδακτρα ανέρχονται σε 900 ευρώ το εξάμηνο (180 ευρώ το μήνα για τους  5 μήνες), επισημαίνοντας ότι «με την αμοιβή της πρακτικής τους ουσιαστικά θα πάρουν πίσω τα μισά χρήματα των διδάκτρων.»


 e-ptolemeos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: