DEH

DEH

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο Γ. Αδαμίδης vs Φωτόπουλου και Γ. Κάτανας vs Αδαμίδη στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ


Το κλίμα δεν ήταν ευχάριστο στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ. Όλων των πολιτικών αποχρώσεων οι συνδικαλιστές έδειχναν προβληματισμένοι για τις επιθέσεις που δέχεται η Ομοσπονδία, τις πιο πολλές φορές από πολιτικά χείλη η από τα γραφόμενα του τύπου. Αρκετοί συνδικαλιστές, εσχάτως αντιλαμβάνονται – ευτυχώς που συμβαίνει- ότι τα όποια αποθέματα ανοχής της κοινωνίας και των πολιτών σε αλόγιστες η εκβιαστικές απεργιακές κινητοποιήσεις ..
την ώρα που η χώρα καταρρέει και οι άνεργοι ξεπερνούν τους 1,1 εκ έχουν φτάσει στο ναδίρ.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ ετέθη από την πλευρά του προέδρου Ν. Φωτόπουλου η έκτακτη σύγκλιση εκλογικού συνεδρίου με το αιτιολογικό της κακής
Οικονομικής κατάστασης της ομοσπονδίας! Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά δεν πάνε καλά αφού οι παχυλές επιχορηγήσεις της ΔΕΗ έχουν σταματήσει, ενώ η υπόθεση των χρηματοδοτήσεων ερευνάται από την δικαιοσύνη. Το ισχυρότερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εδώ και καιρό έχει σταματήσει να πριμοδοτεί οικονομικά την ΓΕΝΟΠ με αποτέλεσμα την οικονομική της ασφυξία. Πριν από ένα μήνα με δελτίο τύπου μάλιστα η ΓΕΝΟΠ αναφερόταν στο θέμα και μιλούσε για εκβιαστικές πρακτικές που στραγγαλίζουν οικονομικά την ομοσπονδία. Με την απόφαση Φωτόπουλου διαφώνησε ανοικτά ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και μέλος της ΠΑΣΚΕ Γ. Αδαμίδης που ζήτησε το συνέδριο να είναι τακτικό και να γίνει στο προβλεπόμενο χρόνο, η πρόταση του όμως συγκέντρωσε μόλις 3 ψήφους. Οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται σε οριακό σημείο με τον δεύτερο να αμφισβητεί ανοικτά πιά τις περισσότερες επιλογές Φωτόπουλου. 
Την πρόταση Αδαμίδη δεν ψήφισε ο έτερος της ΠΑΣΚΕ Γ. Κάτανας, ο οποίος όμως συντάχθηκε ανοικτά με την πρόταση του Ν. Φωτόπουλου. Η επιλογή Κάτανα να βάλει πλάτη στην πρόταση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ δεν εκπλήσσει όσους παρακολουθούν τον λαβύρινθο κομματικών συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ. Για την ιστορία το παλιό τοπικό εκσυγχρονιστικό μπλοκ της ΓΕΝΟΠ ( Κατανας, Π. Αποστολίδης, Ν. Βασιλειάδης) έχει βολευτεί και με την ανοχή Φωτόπουλου, υπό την μορφή συνδικαλιστικής σύνταξης, σε αμειβόμενες καρέκλες του ασφαλιστικού ταμείου και των θυγατρικών της κραταιάς επιχείρησης. Η ΔΑΚΕ πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στην Ε.Ε. της ΓΕΝΟΠ και να αποφασισθεί η εκεί με την σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων η ημερομηνία του συνεδρίου. Το συνέδριο φαίνεται ότι θα γίνει αλλά η ημερομηνία του θα εξαρτηθεί και από τις γενικότερες εξελίξεις.
Οι εξελίξεις στην ΔΕΗ, οι αλλαγές στην δομή της εταιρίας με την μητρική ΔΕΗ από την μία να συγκεντρώνει στους κόλπους της την παραγωγή δηλαδή τα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής και από την άλλη τις ανεξάρτητες θυγατρικές, φαίνεται ότι δημιουργεί νέα δεδομένα ακόμη και στους κόλπους των εργαζομένων. Το βόρειο σύστημα με τους σταθμούς και τα ορυχεία φιλοδοξεί να έχει το δικό του παρεμβατικό λόγο στις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν να φέρουν εν μέρει και την σφραγίδα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Περιφέρειας. Ας μην υποτιμούν ορισμένοι ότι οι ''βόρειοι'' ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις έχουν καθημερινά μπροστά τους την αγωνία των τοπικών κοινωνιών , και αυτή εν πολλοίς θα επηρεάσει τις νέες συμμαχίες που θα δημιουργηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: